Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

Konferencija Tajnica novog doba - Vrhunska tajnica

Predavač

Irena Jurjević, Sanja Plavljanić-Širola, dr. Tanya Dimitrova, dr. Jasna Burnać Štefok, Božena Razlog, dr. Sanja Toljan, Andrijana Rožman, Sanja Gomuzak, Sanja Dajak Matanović

Svrha seminara

Suvremeni svijet pred poslovne tajnice stavlja velike izazove. Da bi u svom poslu bile uspješne, potrebno je da se osobno i profesionalno razvijaju. Zahvaljujući brizi za svoje mentalno i tjelesno zdravlje, bit će vitalnije, bolje će se osjećati i imati više energije zbog čega će profitirati na privatnom i poslovnom planu. Ova je konferencija zamišljena tako da poslovnim tajnicama, ali i drugim poslovnim ženama omogući stjecanje novih znanja i vještina koje će ih osnažiti na mentalnoj i tjelesnoj razini i pomoći im da privatno i poslovno budu uspješnije.

Irena Jurjević iz Centra uspjeha pokazat će kako u kratkom vremenu na zanimljiv, uvjerljiv i dojmljiv način opisati sebe, svoju tvrtku i njezino poslovanje.

Sanja Gomuzak, bivša poslovna tajnica, a sadašnja direktorica tvrtki Heraklea i Sofis savjetovanje, govorit će o tome kako uspješno komunicirati u timu, kako vladati osjećajima i svojim reakcijama, kako reći NE i izbjeći otpor i svađu sa sugovornikom, kako dati povratnu informaciju kada netko ne ispunjava svoje zadatke.

Sanja Plavljanić-Širola iz Sretnog dana otkrit će neke od tehnika koje mogu pomoći u ostvarenju poslovnih želja i ciljeva, Tanya Dimitrova, bugarska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, govorit će o strategijama napredovanja i osmišljavanja karijernog plana.

O tome kako naši obrasci komuniciranja utječu na naš odnos s partnerom, kako se reflektiraju na našu komunikaciju sa šefom, kolegama ili podređenima te kako ih prepoznati i promijeniti radi poboljšanja komunikacije u privatnom i poslovnom okruženju govorit će psihoterapeutkinje dr. Jasna Burnać Štefok i Božena Razlog.

Andrijana Rožman govorit će o osobnim financijama. Danas se sve češće u javnom prostoru govori o financijskoj pismenosti. HNB I HANFA provela su istraživanja koja su  pokazala određen raskorak između financijskog znanja i financijskog ponašanja. Drugim riječima moglo bi se reći da svi mi unatoč znanju, to znanje ne primjenjuju.

Tema osobnih financija je izuzetno široka i zahtjevna. Financijska pismenost preduvjet je odgovornog ponašanja prema novcu, štednji, investicijama, potrošnji. I svatko od nas to može naučiti. Na temelju tog osnovnog znanja možemo donositi kvalitetne i odgovorne odluke te tako smanjiti rizike koji vrebaju iz svojevrsnog neznanja i šume informacija koje pojedinac ne zna dekodirati.  

Sanja Dajak Matanović iz Kredence zdravlja sve će sudionice podsjetiti na to koliko je za kvalitetu privatnog, a zatim i poslovnog života važno brinuti se o vlastitom zdravlju, pravilno se hraniti i baviti tjelesnom aktivnosti, a dr. Sanja Toljan iz Poliklinike Orlando, liječnica s dugogodišnjim iskustvom u uravnoteživanju hormona, otkrit će neke jednostavne načine na koje se može postići hormonska ravnoteža i zauzvrat se osjećati dobro, biti pun energije i samopouzdanja, što je kamen temeljac svakog uspjeha.  

Namjena

Konferencija je namijenjena svim poslovnim tajnicama, administrativnim djelatnicama, ali i svim poslovnim ženama koje žele poboljšati i usavršiti svoje vještine te postaviti zlatne temelje za uspješan poslovni i osobni razvoj.

Način realizacije

PP prezentacije, vježbe, radionice, rad u parovima, grupni rad, diskusija, primjeri iz prakse, razmjena znanja i iskustava.

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu International
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

Četvrtak, 6.7. 2017.

I. Elevator pitch: predstavljanje u 15 sekundi i networking  – Irena Jurjević, Centar uspjeha

Elevator pitch je koncizan, pomno isplaniran i dobro uvježban opis vaše tvrtke, vašeg poslovanja ili vas samih, osmišljen tako da bi ga vaša baka trebala razumjeti u vremenu vožnje liftom između dva kata (oko 15 sekundi, najviše 30 sekundi); što kraće – to bolje. Elevator pitch mora biti zanimljiv, uvjerljiv i dojmljiv. Nakon predstavljanja, sudionice konferencije u manjim će grupama diskutirati na zadanu temu u vezi sa svojim svakodnevnim poslom i mogućnostima njegova usavršavanja i unapređivanja, te razmijeniti iskustva iz osobnog i profesionalnog života, međusobno se upoznati i razmijeniti kontakte.

II. Ostvarivanje poslovnih želja i ciljeva – Sanja Plavljanić-Širola, Sretan dan

Već devet godina u Hrvatskoj se održava radionica Ostvarivanje želja po programu američke autorice Sonie Choquette, čije su knjige prevedene i na hrvatski jezik. Ova je radionica do sada pomogla nebrojenim polaznicima da promijene pogled na svijet i počnu živjeti na puno lakši i optimističniji način.

U ovoj mini radionici doznat ćete:

 • Kako izgleda prokušan sistem koji pomaže u ostvarivanju svake vaše želje?
 • Razloge zbog kojih neki ljudi lakše, a neki teže ostvaruju svoje želje
 • Čut ćete priče o neobičnim ostvarenjima koja su se dogodila polaznicima radionice Ostvarivanje želja u Hrvatskoj
 • Napravit ćete prva dva važna koraka prema ostvarenju svojih želja.

III. Kako biti uspješan u poslu – dr.Tanya Dimitrova, veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj

Na ovom će predavanju biti riječi o tome kako strategije osmišljavanja dobrog karijernog plana mogu pomoći u uklanjanju zapreka s puta ostvarivanja uspješne poslovne karijere.

IV. Imago terapija odnosa – dr. Jasna Burnać Štefok i Božena Razlog, psihoterapeutkinje

Autor imago terapije Harville Hendrix osmislio je način komunikacije koji partnerima omogućuje da čuju jedno drugoga. Mi ne čujemo 60 posto onoga što govori naš partner jer ga prekidamo i uskačemo sa svojim asocijacijama. Istovremeno, ne razumijemo odakle dolazi konflikt. Teško nam je prihvatiti različitost i zaboravljamo da dolazimo iz različitih sredina, obitelji. Nije svejedno kakve poruke i svjetonazor dobivamo i upijamo iz svoje obitelji. Nismo svjesni da ono što smo iskusili u svojoj obitelji donosimo u najintimniji odnos i tražimo prihvaćanje. Osim toga, donosimo i neke nezadovoljene potrebe. U odrastanju ne dobijemo sve što nam treba i postoji čežnja da se to zadovolji. Kada pronađemo osobu koja nam odgovara, s njom želimo realizirati ono što u djetinjstvu nismo mogli i često u odnosu nesvjesno budimo dječje traume. Partnerski odnos velika je prilika za liječenje prošlosti jer nam omogućuje da osvijestimo obrasce koji su nastali u djetinjstvu, a koje neprestano reaktiviramo. Sadašnjost nam daje priliku da nešto promijenimo. Stoga trebamo trenirati nove obrasce ponašanja. Naš privatni život i poslovni svijet nisu odvojeni; oni se svakodnevno isprepleću i jedno utječe na drugo. Na ovom kratkom predavanju potaknut ćemo Vas da promislite o utjecaju svojih obrazaca ponašanja na svoje odnose na poslu, sa šefom, kolegama i podređenima ako ih imate.

Petak, 7.7.2017.

IKako komunicirati u timu – Sanja Gomuzak, Sofis savjetovanja

Na radionici ćete doznati kako postići ravnotežu u svakodnevnoj komunikaciji, a da pritom ne izgubite svu svoju energiju. Otkrit ćemo vam kako da upravljate svojim reakcijama i kako na najbolji način komunicirati s kolegama. Pokazat ćemo vam kako na primjeren način reći “ne” da biste mogli učinkovito organizirati posao te kako izbjeći otpor i ne ući u nepotrebne prepirke koje samo troše vrijeme i ne donose nikakva konkretna ni konstruktivna rješenja.

Iz sadržaja predavanja:

 • Kako upravljati vlastitim osjećajima i ponašanjem?
 • Kako se pripremiti za potencijalno neugodan razgovor?
 • Kako izbjeći otpor i svađu sa sugovornikom?
 • Kako dati povratnu informaciju kada netko ne ispunjava svoje zadatke?
 • Kada proslijediti problem nadređenom?

II. Osobne financije – Andrijana Rožman

Ovo predavanje je koncipirano na način da pruži polaznicima osnovne informacije kako bi lakše mogli donositi odluke i voditi brigu o svojim osobnim financijama. Današnje turbulentno vrijeme u kojem živimo nameće potrebu za stjecanjem određenih znanja zdravog i odgovornog postupanja svojim osobnim financijama,  osvještavanju značenja kreditnog zaduženja, osvještavanju pojedinca za potrebom osiguravanja vlastitih sredstava za mirnu starost. Svima se nameće pitanje na koji način štedjeti, da li ulagati, kako se „osigurati“ i kako pravilno voditi vlastite financije. Odgovornost prema novcu je individualna, postoje određena pravila odgovornog ponašanja, te određene posljedice neodgovornog ponašanja. Pokušat ćemo naučiti neke od njih. Ovo predavanje pomoći će Vam u definiranju Vaše osobne financijske situacije te kako da uz pomoć određenih pravila i zakonitosti redefinirate svoj odnos prema novcu i pokušate staviti svoje financije pod kontrolu.

 • Uvjerenja i uzroci pozitivnog ili negativnog odnosa prema novcu
 • Pravila odgovornog odnosa prema novcu (planiranje)
 • Stvarne i nametnute potrebe
 • Vrste i načini štednje (štednja,osiguranje,investicije,porezi)
 • Vlastita financijska situacija (sagledavanje trenutnog stanja)
 • Što možemo učiniti ako smo u nezavidnoj financijskoj situaciji (visoki troškovi života, krediti...)

III. Čudesna moć Hormona - dr. Sanja Toljan, Poliklinika Orlando

Kad su hormoni u ravnoteži, osjećamo se vitalno i zdravo, a izgledamo dobro. No što kad to nije slučaj, kada se ne osjećamo dobro u vlastitom tijelu, kad nas nešto sprječava da uživamo u životu, a organizam zahtijeva da jedemo puno slatkog ili slanog, kad smo stalno umorni, loše spavamo i debljamo se, kad nas muče policistični jajnici, slab libido ili erekcijska disfunkcija? Bez obzira na to koliko imate godina, ako su vaši hormoni u neravnoteži, patit će cijelo tijelo. Sanja Toljan, liječnica s dugogodišnjim iskustvom u uravnoteživanju hormona, pokušat će Vam u ovom kratkom predavanju reći što trebate znati o svojim hormonima i jednostavne načine na koje ćete ih dovesti u savršenu hormonsku ravnotežu i zadržati u njoj.

IV. Brini za sebe  – Sanja Dajak Matanović, Kredenca zdravlja

Predavačica u potpunosti zagovara holistički pristup održavanja zdravlja koji uključuje tijelo, um i duh te smatra da se zdravlje postiže uspostavljanjem njihove ravnoteže. U tom smjeru ide i slogan njenog kompletnog djelovanja i projekta koji glasi “brini za sebe” jer je to najvrjednija lekcija koju je naučila na putu vlastite transformacije te istoj lekciji podučava i sve ostale. Predavanje kroz teorijski dio, ali i praktične primjere te osobno iskustvo, odgovara na sljedeća pitanja: koje su osnove zdrave prehrane, kolika je važnost tjelesne aktivnosti, kakav je utjecaj pojedinih vrsta hrane na tjelesne funkcije organizma, radnu sposobnost, sposobnost učenja te fizički izgled, kako organizirati zdravu prehranu u uredu, kako uz pravilnu pripremu uvijek imati sa sobom hranu koja pozitivno utječe na naše zdravlje, kako promjenom prehrambenih navika spriječiti nastanak bolesti ili smanjiti njihov intenzitet ako su već nastale te kako skinuti višak kilograma.

Svaka sudionica konferencije dobiva:

 • 5 najsretnijih dobitnica dobit će na poklon knjigu Čudesna moć hormona
 • 1 sudionica dobit će na poklon knjigu "365 dana - Dnevnik postizanja ciljeva"
 • Sve polaznice dobit će na dar poklon paket kozmetičkog brenda Farmasi
 • Poklon zdrave prehrane za najsretniju dobitnicu iz Alternative za Vas
 • 20% popusta za sve sudionike u web shopu Alternativa za Vas
 • Uvjerenje o sudjelovanju
 • Ručak i osvježenje
 • Besplatan sat coachinga
 • Jedan besplatni seminar iz programa Mape znanja u 2017. za sebe ili za nekoga iz svoje tvrtke

Vrijeme

četvrtak i petak, 6. i 7.7.2017. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

2000,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV. Jedan dan: 1.100,00 + PDV.