Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

Javni nastup i tip osobnosti (DISC model)

Predavač

Jelena Makovičić

Svrha seminara

Svi smo različiti, a nekad nam se čini da je određeni tip osobnosti predodređen ili “bolji” za javni nastup. To, naravno, nije tako! Na ovoj edukaciji, uz stručno vodstvo mag. Psych. te certificiranog trenera metode osobina ličnosti, popularnije DISC modela, pobliže upoznajemo svoj tip ličnosti, te u skaldu s time prilagođavamo svoju komunikaciju i stil javnog nastupa. Ova edukacija se preporuča ukoliko imate nedoumica oko toga kakv tip nastupa odabrati, ili se pitate kako bolje fukncionirati unutar tima i poboljšati internu i eksternu komunikaciju.

Namjena

Radionica je namijenjena svima koji žele kvalitetno i uspješno javno govoriti. Na poslu, u školi, u svakodnevnom životu, često se od nas očekuje da nešto javno ili glasno prokomentiramo, da se na nešto osvrnemo, da se predstavimo, da prezentiramo, rezimiramo ili analiziramo. Ljudi koji se nađu pred takvim ili sličnim zadacima, često se nađu i u problemu. Ponekad zablokiraju, ne znaju o čemu bi govorili, ponekad se čini kao da prebiru po mislima i traže neko imaginarno uporište ili oslonac. Nekad djeluju zbunjeno i konfuzno. Ovaj je seminar zamišljen kako bi im u tome pomogao. Bilo da je riječ o učiteljici koja se obraća učenicima i/ili njihovim roditeljima, studentu koji se sprema održati prezentaciju pred kolegama i profesorom, zaposleniku koji će pokušati obraniti godišnji budžet ili direktoru koji se mora suočiti s nezadovoljnim radnicima.

Način realizacije

Predavanje s PPT prezentacijom i video isječcima; praktične vježbe.

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

  • Uvod u Persolog model DISC pomoću vježbi i primjera
  • Polaznici rješavaju upitnik osobnosti te na temelju zabavnog i interaktivnog izlaganja u novom svjetlu sagledavaju svoj komunikacijski stil i stil prezentiranja drugih tipova osobnosti
  • Pojašnjenje dijagrama
  • DISC preciznije - Polaznici samostalno generiraju opis tipa kojem pripadaju te kakav stil prezentiranja i predavača vole i ne vole
  • Kako zadržati pažnju publike (bez obzira na to o kojem se tipu publike radi)?
  • Kamo s rukama za vrijeme govora te kako se riješiti treme pred javnim nastupom?
  • Kako pravilno disati i koristiti glas bez naprezanja i uništavanja glasnica, kako se glasovno i prezentacijski pripremiti za govor u malim, a kako u velikim prostorima?
  • Kako je naše držanje i disanje povezano s našim glasom, govorom i konačno izvedbom?
  • Što govore naše neverbalne poruke i govor tijela te facijalne ekspresije, a što je najvažnije, jesu li u skladu s onime što želimo iskazati?

Vrijeme

četvrtak, 15.9.2022. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1506,90 HRK
U cijenu nije uračunat PDV. (250 EUR)