Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

Financijsko praćenje EU projekata

Predavač

Dino Prskalo

Svrha seminara

Kako biste uspješno i bez komplikacija proveli EU projekt, jedna od najvažnijih stvari jest kvalitetno upravljati vašim projektom. Uz mnoga pravila koja jedan EU projekt nameće, kao i česte promjene tih pravila, lako se dogodi da vam projekt izmakne iz kontrole.

Srećom tu su različiti alati, metode i prethodna iskustva drugih Korisnika koja vam mogu biti od velike pomoći.

Kroz ovo predavanje naučit ćete na koji način ispravno koristiti mogućost predujma, kako si kreirati novčani tijek sredstava i upravljati vlastitom likvidnošću, kako isplanirati Zahtjeve za nadoknadom sredstava, na koji način računovodstveno popratiti provedbu projekta itd. Uz brojne praktične primjere i alate provedba vašeg projekta bit će puno ležernija.

Omogućavanje provedbe EU projekta bez financijskih korekcija i upadanja u nelikvidnost, uz pomoć brojnih stručnih savjeta.

Prosječno se kroz jedan EU projekt od 100% ugovorenog iznosa bespovratnih sredstava, zapravo povuče oko 85%. U svrhu izbjegavanja ovakvog ili još goreg scenarija, Korisnici sredstava moraju biti educirani u svakom pogledu, a osobito moraju biti upoznati s praksom Posredničkih tijela koja kontroliraju provedbu projekta.

Namjena

Predavanje je namijenjeno osobama koje trenutno imaju EU projekt u provedbi, kao i onima koji imaju u planu ući u svijet EU fondova, u bilo kojoj ulozi

Način realizacije

Malo PPT prezentacije, prikaz alata za kreiranje novčanog tijeka sredstava (cash-flow), prikaz velikog broja različitih primjera provedbe projekata itd.

Iz programa seminara

  • Ključne stvari o Ugovoru o bespovratnim sredstvima
  • Kako koristiti predujam
  • Izrada novčanog tijeka sredstava
  • Računovodstveno vođenje projekta
  • Kako kvalitetno pripremiti Zahtjev za nadoknadom sredstava
  • Planiranje nabava i dr.

Vrijeme

četvrtak, 10.3.2022. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1490,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.