Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

e-Trošarine - primjena od 1.rujna 2014.

Svrha seminara

Broj sudionika ograničen: 20

U svrhu modernizacije i olakšavanja trošarinskog poslovanja Carinska uprava pristupila je izgradnji novog sustava za podnošenje trošarinskih i obrazaca posebnih poreza.

Papirnati oblik načina dostave gotovo svih obrazaca iz područja trošarina i posebnih poreza s danom 01. rujna 2014. godine u potpunosti se zamjenio elektroničkim načinom dostave neposredno Carinskoj upravi.

Za primjenu sustava podnošenja trošarinskih obrazaca i obrazaca posebnih poreza uporabom sustava elektroničke razmjene podataka, aplikativnog podsustava „e-Trošarine“, trošarinski i porezni obveznici, odnosno korisnici sustava „e-Carine“ koristit će „e-Trošarine“ web aplikaciju Carinske uprave ili izgraditi vlastiti sustav elektroničke razmjene podataka, sukladno objavljenim specifikacijama koje omogućuju razmjenu elektroničkih poruka prema unaprijed propisanom obliku i sadržaju temeljenima na XML strukturiranju,  koji će morati biti kompatibilan sa sustavom „e-Trošarine“. 

Svrha seminara je upoznati gospodarstvenike s novim načinom poslovanja u području izvješćivanja iz trošarina i posebnih poreza, odnosno poslovanja putem novog sustava elektroničkog podnošenja trošarinskih i poreznih obrazaca za trošarinske obveznike i obveznike posebnih poreza, a koje je postalo obvezno od 01. rujna 2014. godine.

Namjena

Trošarinski obveznici, obveznici plaćanja posebnog poreza te knjigovodstveni servisi kao opunomoćenici trošarinskih i obveznika posebnog poreza, tvrtke za izgradnju programskih rješenja.

Način realizacije

PP prezentacija, primjeri iz prakse.

Raspored seminara

od 9:00 do 14:00 (2 pauze po 15 min)

Iz programa seminara

  • Što su „e-Trošarine“?
  • Obveznici podnošenja
  • Preduvjeti za korištenje aplikacije
  • G2B servis Carinske uprave
  • Registar opunomoćenika
  • Grupe trošarinskih i obrazaca posebnih poreza
  • Primjeri popunjavanja obrazaca

Vrijeme

četvrtak, 11.9.2014. od 9:00 do 14:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

990,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.