Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

Digitalni marketing - trendovi u 2023. godini

Predavač

Dino Oreški

Svrha seminara

Svijet (digitalnog) marketinga doživljava mnoge promjene. Put do kupovine, bilo da se događa online ili offline, više nije linearan. Potrošači se neometano kreću kroz nekoliko različitih kanala kako bi pronašli proizvode i usluge koje trebaju, u pravom trenutku i na pravom mjestu. Doći do kupaca upravo tamo gdje jesu zahtjeva stvaranje holističkog marketinškog pristupa.

Budući da će kolačići trećih strana (third-party cookies) sljedeće godine biti zastarjeli i polagano otići u zaborav, oglašivači će morati radikalno preispitati svoju podatkovnu infrastrukturu i modele privatnosti ako žele rasti i razlikovati se u novom mrežnom okruženju.

Podaci prve strane (fist-party cookies), informacije koje prikupljate i čuvate o svojim klijentima, kupcima, gostima i partnerima nude savršeno sredstvo za isporuku relevantnih, mjerljivih marketinških kampanja kojima je privatnost na prvom mjestu. Remont vaših marketinških sustava i procesa može biti zastrašujući, ali to je prirodni slijed razvoja privatnosti potrošača i jednostavno ga moramo prihvatiti.

Stoga ćemo na ovom seminaru napraviti presjek svega što nas očekuje iduće godine, od promjena kod email marketinga, Facebook Adsa, Google Ads, Customer Data Platformi, CRM-a i sl. Dosta je informacija još nepoznato, ali ono što sa stopostotnom sigurnošću znamo jest da će povjerenje i ugled koji imate na tržištu postati ključni su za razvoj svakog poslovanja, a to je direktno povezano načinom na koji postupate s klijentima i njihovim podacima.

Morat ćemo svi skupa biti dosta pametniji ako želimo ostati dobro pozicionirani na tržištu, jer naša je konkurencija već krenula raditi prve korake i prihvatila izmjene u svijetu marketinga koje nas očekuju u 2023. godini.

Namjena

Seminar je namijenjen organizacijama koje su spremne prigrliti marketinške trendove i shvaćaju važnost promjena u marketingu koje su iza ugla. Naučit ćete kako kreirati strategiju, definirati najvažnije kanale promocije i najvažnije – kako se pripremiti za sve promjene koje nas čekaju 2023. godine!

Način realizacije

Power point prezentacija (teorijski dio) i praktične vježbe za svaku organizaciju. Za prvi dio je poželjno da imate laptop, ali vam nužno ne treba Sve se radi interaktivno i na stvarnim primjerima te s postojećim alatima.

Iz programa seminara

I. Globalne promjene u svijetu (digitalnog) marketinga

II. Privatnost je na prvom mjestu

III. Promjene kod velikih igrača koje morate znati

  • Google
  • Facebook
  • Apple
  • Amazon

IV. Kako se pripremiti za 2023. godinu

V. Konkretni koraci

Vrijeme

četvrtak, 19.1.2023. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1506,90 HRK
U cijenu nije uračunat PDV. (250 EUR)