poslovne edukacije

Priprema proračuna u EU projektima

Četvrtak, 21. 11. 2024. | 09:0015:00

Hrvoje Vargić 

Hotel Sheraton

Kneza Borne 2, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

16

Kotizacija

264,00 

+ PDV

Prijavi se na seminar

Seminar "Priprema proračuna u EU projektima" će osposobiti sudionike za kvalitetnu pripremu proračuna za projekte financirane iz fondova i programa Europske unije. Seminar je osmišljen kako bi polaznici razumjeli sve aspekte izrade proračuna, od različitih kategorija troškova, pravila i ograničenja povezanih s financiranjem, do metoda izračuna i dokumentacije potrebne za opravdanje troškova.

Seminar će polaznike opremiti sa znanjima i vještinama potrebnim za uspješnu pripremu proračuna u sklopu EU projekata, s posebnim naglaskom na učinkovitost i usklađenost s pravilima EU financiranja. Sudionici će steći praktično iskustvo kroz detaljne vježbe, pripremajući ih za izazove stvarnih projektnih situacija.

Ciljevi seminara:

  • Upoznavanje s pravilima financiranja i razumijevanje različitih kategorija troškova
  • Ovladavanje tehnikama pripreme proračuna koji će zadovoljiti kriterije evaluacije i osigurati uspješnu implementaciju projekata.
  • Priprema proračuna za specifične natječaje, s posebnim naglaskom na znanstveno-istraživačke projekte i projekte u okviru programa Interreg.

Struktura seminara

  1. Uvod u financiranje EU projekata
  2. Kategorije troškova u EU projektima
  3. Metode financiranja i pravila
  4. Izračun troškova osoblja
  5. Pravila vezana uz državne i de minimis potpore
  6. Dinamika isplate sredstava i likvidnost projekta
  7. Dokumentiranje i opravdanje troškova
  8. Praktične vježbe i studije slučaja

Seminar je namijenjen osobama koje se bave pripremom i upravljanjem EU projektima, uključujući financijske menadžere, projektne koordinatore i konzultante, te sve one koji žele produbiti svoje znanje o financijskim aspektima EU projekata.

PREDAVAČ: Hrvoje Vargić

Hrvoje Vargić

Dr.sc. Hrvoje Vargić je osnivač i direktor firme Theoria Consulting International d.o.o. specijalizirane za pripremu i provedbu EU projekata te izradu investicijskih studija, poslovnih planova i financijskih analiza. U području EU projekata je od 2012. godine te je do sada pripremio preko 500 prijava za različite EU pozive. Kroz firmu Theoria Consulting International radi s klijentima iz cijele Europe. Ima iskustvo rada s različitim vrstama klijenata, od poduzeća, javnog sektora, obrazovnih i neprofitnih organizacija.

Broj sudionika/prijava