19. 03. 2024.

Kako motivirati zaposlenike?

kako motivirati zaposlenike

Cilj svake kompanije je imati u svom timu vrijedne osobe koje se trude i predano obavljaju svoj posao. Da bi to mogli postići, trebaju im zadovoljni i motivirani zaposlenici. Kada kompanija kreira timove na čelu s voditeljima koji znaju komunicirati i motivirati ljude, rezultat je pojačana učinkovitost i produktivnost i imamo win win situaciju.

Tvrtke trebaju ljude koji znaju razumjeti ljude i graditi odnose, odnosno ljude koji znaju kako motivirati zaposlenike.

Smanjite fluktuaciju zaposlenika

Kada zaposlenici osjete da se cijeni i vrednuje njihov doprinos poslovanju više će se truditi. Ne kaže se bez razloga da je motivacija važna za pozitivnu radnu okolinu. Nerijetko takve osobe rjeđe dolaze u iskušenje za promjenom posla i poslodavca.

Koja je učinkovita metoda za motivaciju zaposlenika?

Postoji veliki broj korisnih metoda kako usvojiti znanja i vještine iz ovih područja. NLP nudi provjerene i dokazano učinkovite alate pomoću kojih se grade kvalitetni međuljudski odnosi, učinkovita komunikacija i motivacija kako drugih tako i vlastita.

5 koraka do uspješne motivacije zaposlenika

  1. Prepoznajte koji su motivacijski trigeri zaposlenika i potaknite ih.
  2. Saznajte koji način rada kome najviše odgovara u poslu.
  3. Naučite potaknuti osobu da pruži najbolje od sebe.
  4. Usvojite načine za poticanje zaposlenika u svrhu prihvaćanja promjena s manje otpora.
  5. Pomozite osobi da nauči bolje organizirati svoje vrijeme i kao rezultat dobije kvalitetnije upravljanje vlastitom energijom i vremenom.

Ako vam treba pomoć pri motivaciji zaposlenika, prijavite se za našu poslovnu edukaciju: Motivacija – kako motivirati i zadržati zaposlenike.