poslovne edukacije

Upravljanje novčanim tokom

Četvrtak, 11. 04. 2024. | 09:0015:30

Zdenko Bolfek 

Hotel Sheraton

Kneza Borne 2, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

16

Kotizacija

240,00 

+ PDV

Prijavi se na seminar

Račun dobiti i gubitka te bilanca su iznimno važni financijski izvještaji, no sadrže ekonomske kategorije. Generiranje novčanog toka je ono što poslovnom subjektu omogućuje servisiranje obveza.

Svrha seminara je upoznavanje sudionika s alatima i tehnikama za analizu generiranja novčanog toka i upravljanje likvidnošću poslovnog subjekta.

Edukacija Upravljanje novčanim tokom je namijenjena:

  • menadžerima/direktorima svih razina u poslovnim subjektima
  • vlasnicima malih i srednjih poslovnih subjekata
  • djelatnicima iz područja financija i računovodstva
  • svima koji žele razumjeti problematiku upravljanja novčanim tokovima poslovnog subjekta za kojeg su zainteresirani iz bilo kojeg razloga

Program strukturirano i logično objašnjava problematiku generiranja novčanih tokova poslovnog subjekta i njegovog upravljanja.

Tijekom rada na edukaciji Upravljanje novčanim tokom obrađuju se sljedeća područja:

  • financijski izvještaji i njihova uloga u upravljanju novčanim tokovima
  • poslovni i novčani ciklus
  • upravljanje obrtnim kapitalom
  • utjecaj promjena u poslovnoj politici na visinu obrtnog kapitala
  • izvori financiranja obrtnog kapitala
  • izvori financiranja drugih potreba poslovnih subjekata

PREDAVAČ: Zdenko Bolfek

Zdenko Bolfek

Zdenko Bolfek je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1996. godine, a karijeru je započeo 1997. u korporativnom bankarstvu Zagrebačke banke d.d. na poslovima asistenta voditelja poslovnog odnosa. U bankarstvu se zadržao do travnja 2022. godine, na pozicijama voditelja poslovnog odnosa korporativnog bankarstva, voditelja odjela kreditne analize, direktora korporativnog centra, direktora poduzetničkog centra i direktora podružnice radeći tom prilikom sa svim organizacijskim oblicima poslovnih subjekata, različitih veličina i djelatnosti. Tijekom rada u banci u nekoliko je navrata, uz redovne poslove, izvodio različite edukacije namijenjene radnicima banke. U svibnju 2022. osniva tvrtku za poslovno savjetovanje CBA centar d.o.o. specijaliziranu za financijsko savjetovanje, pripremu poslovnih planova i investicijskih studija, posredovanje pri pribavljanju financijskih sredstava, strukturiranje izvora financiranja i sl. Uz redovnu karijeru, od 2008. godine, Zdenko izvodi nastavu na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina na predmetima: Osnove računovodstva, Porezni sustavi i primjena, Financije za menadžere te Upravljanje malim i srednjim poduzećima. U zbornicima radova objavljena su mu 2 znanstvena i 3 stručna rada te jedno pozivno predavanje.

Broj sudionika/prijava