poslovne edukacije

Financijsko praćenje EU projekata

Četvrtak, 25. 01. 2024. | 09:0016:00

Dino Prskalo 

Hotel Sheraton

Kneza Borne 2, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

16

Kotizacija

200,00  (1.506,90 kn)

+ PDV

Prijavi se na seminar

Financijsko praćenje EU projekata

Popust na rane prijave i uplate do 1.1.2024.

Kako biste uspješno i bez komplikacija proveli EU projekt, jedna od najvažnijih stvari jest kvalitetno upravljati vašim projektom. Uz mnoga pravila koja jedan EU projekt nameće, kao i česte promjene tih pravila, lako se dogodi da vam projekt izmakne iz kontrole.

Srećom tu su različiti alati, metode i prethodna iskustva drugih Korisnika koja vam mogu biti od velike pomoći.

Kroz ovo predavanje naučit ćete na koji način ispravno koristiti mogućost predujma, kako si kreirati novčani tijek sredstava i upravljati vlastitom likvidnošću, kako isplanirati Zahtjeve za nadoknadom sredstava, na koji način računovodstveno popratiti provedbu projekta itd. Uz brojne praktične primjere i alate provedba vašeg projekta bit će puno ležernija.

Predavanje je namijenjeno osobama koje trenutno imaju EU projekt u provedbi, kao i onima koji imaju u planu ući u svijet EU fondova, u bilo kojoj ulozi.

Omogućavanje provedbe EU projekta bez financijskih korekcija i upadanja u nelikvidnost, uz pomoć brojnih stručnih savjeta.

Prosječno se kroz jedan EU projekt od 100% ugovorenog iznosa bespovratnih sredstava, zapravo povuče oko 85%. U svrhu izbjegavanja ovakvog ili još goreg scenarija, Korisnici sredstava moraju biti educirani u svakom pogledu, a osobito moraju biti upoznati s praksom Posredničkih tijela koja kontroliraju provedbu projekta.

Način realizacije seminara

PPT prezentacija, prikaz alata za kreiranje novčanog tijeka sredstava (cash-flow), prikaz velikog broja različitih primjera provedbe projekata itd.

Iz programa seminara

  • Ključne stvari o Ugovoru o bespovratnim sredstvima
  • Kako koristiti predujam
  • Izrada novčanog tijeka sredstava
  • Računovodstveno vođenje projekta
  • Kako kvalitetno pripremiti Zahtjev za nadoknadom sredstava
  • Planiranje nabava i dr.

PREDAVAČ: Dino Prskalo

Dino Prskalo

Dino Prskalo se provedbe EU projekata i provedbom postupaka javne nabave uspješno bavi više od 8 godina, uz poseban fokus na poduzetničke projekte. Dosad je uspješno proveo preko 30 projekata, u sklopu različitih izvora EU financiranja. Također, posjeduje Certifikat iz područja javne nabave te radi na postupcima javne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi te pravilnicima za nabavu koje moraju slijediti korisnici EU projekata koji nisu obveznici Zakona.

Broj sudionika/prijava