Nova uredba o uredskom poslovanju

Četvrtak, 24. 11. 2022. | 11:0014:00

Jelena Čuveljak 

sutkinja na trgovačkom sudu

Hotel Sheraton

Kneza Borne 2, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

15

Kotizacija

220,00  (1.657,59 kn)

U cijenu je uračunat PDV.

Prijavi se na seminar

Svrha seminara

Sklapanjem različitih ugovornih odnosa se ostvaruje ekonomska efikasnost, no potrebno je i osigurati naplatu za izvršene usluge odnosno prodanu robu. Stoga će se na ovom seminaru ukratko objasniti mogući instrumenti osiguranja plaćanja kako bi se sudionici mogli u poslovanju koristiti različitim, svrsi primjerenim, instrumentima osiguranja plaćanja.

Kako je riječ o iznimno velikom broju mogućih sredstava osiguranja, svrha je ovog seminara poduzetnicima dati pregled postojećih instrumenata te ukazati na njihove prednosti i nedostatke, kako bi se moglo postaviti poslovanje te ukazati o čemu sve trebaju razmišljati kod prodaje kako bi od kupca prikupili informacije i sredstva osiguranja koja su ključna za uspješnu naplatu.

Seminar predstavlja najvažnije instrumente osiguranja plaćanja, njihove prednosti i nedostatke te daje pregled načina za naplatu potraživanja. Ciljevi su upoznavanje s instrumentima osiguranja plaćanja i razumijevanje temeljnih pojmova kako bi osiguranjem plaćanja kod sklapanja različitih trgovačkih ugovora bila postignuta ekonomska efikasnost.

NAMJENA

Seminar je namijenjen kako pravnicima tako i svim drugim osobama koje u gospodarskoj djelatnosti sudjeluju kako u prodaji tako i u nabavi te naplati potraživanja jer nije dovoljno samo prodati proizvod ili izvršiti uslugu nego je istu potrebno i naplatiti.

način realizacije

Predavanje s PP prezentacijom, pitanja i diskusija.

iz programa seminara

  • Osiguranje plaćanja - stvarnopravna i obveznopravna sredstva
  • Jamstvo, Cesija
  • Zadužnica
  • Uputa (asignacija) i ugovorne klauzule plaćanja
  • Vrijednosni papiri, pojam, dioba, prenošenje, amortizacija

PREDAVAČ: Jelena Čuveljak

Jelena Čuveljak
sutkinja na trgovačkom sudu

Lorem Ipsum is simply a dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Broj sudionika/prijava

Seminar je istekao

REKLI SU O NAMA

VIŠE
Seminar je bio za svaku pohvalu. Predavačica je bila odlična i što se tiče stručnosti i zanimljivog načina izlaganja. Materijali su vrlo dobri i korisni za naš budući rad. I mjesto održavanja seminara i cijela organizacija imaju najbolju ocjenu
Končar - elektroindustrija d.d.
Seminar je ispunio sva očekivanja, predavač - sutkinja, je bila odlična, teorija, razrađeni su primjeri i kroz praksu na izuzetno kvalitetan način. Sigurno dolazimo opet. Svaka pohvala i organizatorima i gospođici koja nas je dočekala na iznimnoj ljubaznosti! Čista petica za sve! Najbolji seminar dosad!
Gradska plinara Zagreb - opskrba
Seminar Pisanje za web bio je, uistinu, odlično organiziran, koristan i nadasve zanimljiv. Predavači su bili odlični, a Vi krajnje susretljivi i organizirani. Hvala Vam!
Agencija za elektroničke medije RH