Pregovaračke vještine u nabavi

Četvrtak, 13. 04. 2023. | 09:0016:00

Petak14. 04. 2023. | 09:0016:00

Jasmina Marić Cvijetinović 

Hotel Sheraton

Kneza Borne 2, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

16

Kotizacija

345,08  (2.600,01 kn)

+ PDV

Pregovaračke vještine u nabavi - uloga category/commodity managementa - 1. dan

Pregovaračke vještine se „bruse“ poslovnim iskustvom, izazovima s kojima se suočavamo, učimo iz uspjeha i neuspjeha. Pregovaranje je neophodno u svakome poslovnom procesu, zato je važno osvijestiti mogućnosti i povećati  učinkovitost pregovaranja. Kada govorimo o pregovaračkim vještinama za nabavu osim strategija i taktika pregovaranja, važna je priprema i poznavanje kategorija i kretanja na tržištu kroz alate category/commodity managementa.

Pregovaračke vještine za nabavu su namijenjene svima koji žele unaprijediti pregovaračke vještine, sa aspekta upravljanja kategorijama i opskrbnim lancem. Pregovaračke vještine strategija i taktika kreirana za  pojedince koji  sudjeluju u procesu nabave, te nabavljaju proizvode, sirovine i usluge.

I. Zašto pregovaramo

  • Što je važno znati

II. Faze pregovaračkog procesa

  • Uloga pripreme i određivanja strategije pregovaranja
  • Interna/eksterna analiza

III. Pregovarački proces uloga i cilj

IV. Uloga category/commodity managementa u pregovaranju

  • Specifičnosti i uloga specifikacije proizvoda u pregovaranju

V. Strategije i taktike pregovaranja

  • Definiranje i određivanje strategija i taktika pregovaranja

VI. Što nakon zaključivanja sastanka

  • Zaključivanje ugovora nije kraj pregovaračkog procesa u nabavi

VII. Analiza ključnih točki u procesu pregovaranja

Pregovaračke vještine u nabavi - uloga category/commodity managementa - 2. dan

Pregovaračke vještine u nabavi  proizvoda i sirovina  s obzirom na dinamiku tržišta ima važnu ulogu. Cilj ove edukacija je usmjerena na ključne faze pregovaračkog procesa, strategije i taktike pregovaranja u nabavi ,te na potencijalne ishode pregovaračkih situacija. Kako prevladati utjecaj mikro i makrookruženja na pregovaračku poziciju i pronaći najbolja rješenja.

Pregovaračke vještine za nabavu  su namijenjene svima koji žele unaprijediti pregovaračke vještine, sa aspekta upravljanja kategorijama i opskrbnim lancem. Pregovaračke vještine strategija i taktika kreirana za  pojedince koji  sudjeluju u procesu nabave, te nabavljaju proizvode, sirovine i usluge.

I. Tržište i nabava

  • Trendovi na tržištu
  • Uloga makro i mikookruženja na pregovaračku poziciju

II. Pregovarački proces

III. Što kada zaključivanje dogovora ne ide po planu

IV. Strategije i taktike pregovaranja

  • Strategija pregovaranja u nabavi
  • Taktike pregovaranja u nabavi

V. Follow up

Način realizacije

Interaktivna radionica, primjeri iz prakse, praktične vježbe

PREDAVAČ: Jasmina Marić Cvijetinović

komercijalist

Jasmina Marić Cvijetinović

Stručne kompetencije stjecala u prodaji, izvozu i nabavi na domaćem i međunarodnom tržištu. U prodaji je prošla gotovo sve hijerarhijske pozicije od prodavača, komercijalista, voditelja prodaje, key account managera, regionalnog voditelja prodaje, voditelja prodajno logističkog centra, direktor prodaje, direktor izvoza, prodajnog agenta na međunarodnom tržištu. Stručne kompetencije u nabavi stjecala je kroz pozicije: category managementa/upravljanje kategorijom (space management), upravljanje opskrbnim lancem, logističkim centrom, skladišnim poslovanjem, distribucijom, ambulantnom dostavom, kreiranjem ruta, agenta nabave na međunarodnom tržištu. Iskustvo rada u multinacionalnoj kompaniji, korporacijama, srednjem i malom poduzetništvu, te u privatnom poduzetništvu . Neke od kompanija u kojima je radila kroz poslovnu karijeru su Vindija, Konzum, Pik Vrbovec, Gavrilović, Solina group… Sudjelovala je u organizaciji i vođenju nacionalnih i internacionalnih sajmova, te vođenju niza domaćih i internacionalnih projekata. Sudjelovala u timovima selekcije proizvoda u ulozi senzoričara. Sudjelovala na internacionalnim konferencijama kao autor i izlagač, kao gost predavač predavala teme: category management, upravljanje lancem opskrbe, pregovaranje, marketing u trgovini.

Broj sudionika/prijava

Seminar je istekao