Kako pravno uskladiti poslovne procese

Četvrtak, 28. 09. 2023. | 09:0016:00

Larisa Silvija Marić 

Odvjetnica

Hotel Sheraton

Kneza Borne 2, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

20

Kotizacija

212,36  (1.600,03 kn)

+ PDV

Prijavi se na seminar

Kako pravno uskladiti poslovne procese i prilagoditi ih potrebama vašeg poslovanja?

Pravo može biti vrhunski, nezamjenjiv i nadasve koristan alat koji će vam pomoći u poslovanju.

Ne govorimo samo o klasičnom poštivanju zakona i o sudskim sporovima, već govorimo o tome da bez puno problema možete stvoriti siguran temelj za svoje poslovanje i poslovne procese.

Pravo itekako daje mogućnost da vaši poslovni procesi postanu ujednačeni, brži, sigurni i pametni. Pravo je puno više od nametanja brojnih pravila i opterećivanja vašeg poslovanja.

Upravo suprotno, pravo vam nudi mogućnost da skrojite pravila po svojoj mjeri i da poslovne procese prilagodite potrebama vašeg poslovanja.

Vaš posao se – jednom kada počnete koristiti puni potencijal prava - itekako može pojednostaviti i ubrzati, a vašem društvu pružiti sigurnost u svim pravnim poslovima u kojima sudjeluje.

Na ovom seminaru ćete uz pregršt primjera iz prakse utvrditi i proširiti svoje znanje o pravnim okvirima poslovanja te općenito svim onim detaljima koji u svakodnevnom poslovanju čine razliku – kako pozitivnu, tako i negativnu.

Namjena

Radionica je namijenjen vlasnicima i članovima uprava manjih trgovačkih društava, managerima, obrtnicima, knjigovodstvenim servisima i svima drugima koji se u svakodnevnom praktičnom radu susreću s problematikom stavljanja poslovnih procesa u odgovarajući pravni okvir.

Način realizacije

PP prezentacija, pitanja i odgovori

Iz programa seminara

  • Due diligence poslovanja i mapiranje pravnih temelja: identifikacija problema, upoznavanje s poslovnim procesima i stavljanje istih u prikladni pravni okvir
  • Osnovna pravila u poslovanju – set kratkih i jasnih pravila koja se jednostavno prate i koja imaju snažni preventivni učinak
  • Interni akti – opći uvjeti poslovanja i njihova kombinacija s kratkim ugovorima (tzv. One-pageri)
  • Interni akti u odnosu na compliance (zviždači, sigurnosne politike, pranje novca, GDPR…)
  • Odnos sa nadzornim (i sektorskim) tijelima
  • Interni akti u odnosu na radnike – obostrana sigurnost u radnom odnosu
  • Ugovori s trećim osobama u kombinaciji s internim pravilima
  • Automatizacija ugovora – što nam nude nove tehnologije?

PREDAVAČ: Larisa Silvija Marić

Larisa Silvija Marić
Odvjetnica

Larisa Silvija Marić je odvjetnica u odvjetničkom društvu MARIĆ STAJČIĆ & PERKOV, sa sjedištem ureda u Zagrebu. Već dulje od 10 godina bavi se trgovačkim pravom te svakodnevno savjetuje i prati u poslovanju pravne osobe aktivne na različitim tržištima (logistika, gig ekonomija, građevina, stambeno upravljanje i sl.). U svom radu poseban naglasak stavlja na usku suradnju s klijentima i dubinsko poznavanje njihovih poslovnih procesa.

Broj sudionika/prijava
Želite li primati obavijesti o novim edukacijama koje objavimo? Želim Ne hvala