Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Zaštita potrošača - uskladite svoje poslovanje

Predavač

Jasna Škiljan

Svrha seminara

Ako ste poduzetnik koji nešto izrađuje i prodaje ili pružate usluge, vjerojatno se ne smatrate trgovcem. Većinom pojam trgovca nesvjesno vežemo za prodavaonice u kojima kupujemo neku robu. Tu postoji potencijalna zamka da ćete iz tog razloga zaključiti da se neki od važećih Zakona i propisa ne odnose na vas.

Trgovac je u smislu Zakona o zaštiti potrošača bilo koja osoba koja ostvaruje prihode u okviru svoje djelatnosti koja može biti trgovačka, poslovna, obrtnička, profesionalna djelatnost, nastupanje u ime i za račun trgovca.

Potrošačko pravo EU-a sastoji se od različitih dijelova zakonodavstva koje je Europska Unija usvojila u posljednjih 25 godina i svaka država članica EU-a prenijela u svoje nacionalno pravo.

Svrha edukacije je na jednostavan će i razumljiv način svakom poduzetniku pojasniti kako da ispuni sve zahtjeve potrošačkog prava i zahvaljujući tome poveća prodaju i bolje se pozicionira na tržištu.

Svaki polaznik po završetku edukacije dobit će 6 opsežnih priručnika za svako obrađeno područje kako bi se uvijek mogao prisjetiti naučenog.

 

Namjena

Seminar je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji se bave prodajom robe s naglaskom na specifičnosti prodaje na daljinu i izvan poslovnih prostorija te svima koji žele svoju prodaju proširiti na tržište Europske unije.

Način realizacije

PPT prezentacija, pitanja i odgovori

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

  • Koje su vaše obveze o predugovornom informiranju potrošača?
  • Kada potrošač ima pravo odustati od svoje kupnje?
  • Koja jamstva i prava ima potrošač nakon kupnje?
  • Što je nepoštena poslovna praksa i nepošteni uvjeti u ugovorima o kupnji?
  • Kakve su  mogućnosti alternativnog rješavanja potrošačkih sporova i online rješavanje sporova?
  • Novosti u izmjenama Zakona o zaštiti potrošača koji stupa na snagu 2022. godine.

Predavač

Jasna Škiljan mag.oecc iz financija i trgovine, certtificirani voditelj pripreme i provedbe EU projekata, EU certificirani trener regulative zaštite potrošača te NLP certificirani poslovni praktičar. Nakon gotovo 20 godina radnog iskustva u bankarskom i privatnom sektoru te preko 8 godina poduzetništva, široku paletu znanja koju je skupila koristi kako bi pomogla malim poduzetnicima koji žele unaprijediti svoje poslovanje.

Mikro i mali poduzetnici prilikom otvaranja obrta ili poduzeća teško nalaze sve potrebne informacije koje su im nužne za poslovanje te trebaju pomoć u tumačenju zakona koje su dužni slijediti, Jasna se specijalizirala u tome da im na najrazumljiviji i najpristupačniji način objasni sve što trebaju znati kao poduzetnici iz određenih područja regulative, ovisno o djelatnostima kojima se bave.

Vrijeme

četvrtak, 31.3.2022. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1490,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Zaštita potrošača - uskladite svoje poslovanje
Vrijeme četvrtak, 31.3.2022. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.