Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Razvoj menadžera: Metode i alati razvoja zaposlenika

Predavač

Ljiljana Drenški Cvrtila

Svrha seminara

Svrha ove edukacije je razviti kod menadžera vještine potrebne za razvoj zaposlenika koristeći pri tome korisne alate kao što su alati za praćenje radnog učinka, povratna informacija i razvojni planovi. Jedan od najučinkovitijeg alata razvoja zaposlenika smatra se povratna informacija. Da bismo bili sigurni da je konstruktivna i da će ispuniti svrhu potrebno ju je pažljivo oblikovati i komunicirati. Polaznici će na treningu usvojiti metodologiju formuliranja i komuniciranja povratne informacije na način da se postigne korektivan i razvojni učinak. Nezaobilazna pretpostavka za kvalitetu takvog procesa je redovno i kvalitetno praćenje rada zaposlenih pomoću, što je moguće objektivnijih, alata. Polaznici će se upoznati s nekim metodama i tehnikama koje im pri tome mogu pomoći.

Kako bismo osigurali da će povratna informacija ispuniti svoju funkciju tj. da će dovesti do promjene u ponašanju,  potrebno je definirati, zajedno sa radnikom, kvalitetan razvojni plan. Da bi se upoznali s metodologijom izrade razvojnih planova, polaznici će imati priliku izraditi osobni razvojni plan te isti proces kasnije upotrijebiti u realnom radnom okruženju.

Delegiranje nije samo rukovoditeljski alat već i moćan razvojni alat. Osim što omogućava menadžeru da kvalitetnije koristi svoje vrijeme, omogućava i zaposleniku da usvoji nova znanja i razvije dodatne kompetencije čime povećava svoj zaposlenički potencijal i stručni kapital. Polaznici će se upoznati s metodologijom delegiranja koja osigurava pravovremeno i kvalitetno obavljanje radnih zadataka.

Iz programa seminara

Metode i alati razvoja zaposlenika, IV. modul:

  • Praćenje rada zaposlenika i povratna informacija o radu
  • Razgovor o lošem radnom učinku
  • Izrada razvojnih planova za sebe i podređene
  • Uspješno delegiranje

Ciljevi treninga:

  • Osvijestiti potrebu praćenja rada radnika
  • Usvojiti metode praćenja rada radnika
  • Usvojiti metodologiju formiranja i  davanja povratne informacije kao temeljnog rukovoditeljskog alata
  • Uvježbati način vođenja teških razgovora i razgovora o nezadovoljavajućem radnom učinku
  • Naučiti uspješno delegirati
  • Osvijestiti svrhu i razviti vještinu izrade razvojnih planova za sebe i podređene

Predavač

Ljiljana Drenški Cvrtila je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, specijalizirala se na području gestalt psihoterapije i organizacijske psihologije. Magistrirala je na poslijediplomskom stručnom studiju Organizacije i menadžmenta Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Trenutno je polaznica Integral School of Organization Development. Posljednjih 10 godina radila kao specijalist za ljudske resurse u nekoliko kompanija, od čega posljednjih pet kao regionalni specijalist za ljudske potencijale za Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Certificirani je executive, business i life coach. Tijekom karijere specijalizirala se za osobni i organizacijski razvoj. Suvlasnica je poduzeća Eurinoma d.o.o. za poslovno i psihološko savjetovanje čiji je poduzetnički fokus na povećanju učinkovitosti ljudi i organizacija.

Vrijeme

četvrtak i petak, 15. i 16.11.2018. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

3000,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Razvoj menadžera: Metode i alati razvoja zaposlenika
Vrijeme četvrtak i petak, 15. i 16.11.2018. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.