Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Javna nabava u EU projektima

Predavač

Dino Prskalo

Svrha seminara

Mapa znanja ima ovlaštenje za provođenje Programa izobrazbe u području javne nabave izdano od Ministarstva gospodarstva. Evidencijski broj ovog programa u Popisu programa usavršavanja iz područja javne nabave je: 2022-0504.

Kako bi Korisnici mogli uspješno i bez financijskih korekcija provesti EU projekt, moraju biti jako dobro upoznati s pravilima po kojima se provode nabave na njihovom projektu.

Ukoliko je Korisnik EU sredstava javna institucija, onda je u obvezi provoditi nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi, jednako kao i u redovnom poslovanju. Međutim, osim DKOM-a, u EU projektima postoje i dodatni kontrolni mehanizmi i tijela koja Korisnicima dodatno kompliciraju posao.

S druge strane, ukoliko se radi o Korisniku koji nije obveznik Zakona o javnoj nabavi, isti je obvezan provoditi postupke nabave sukladno Pravilniku o postupcima nabave za neobveznike Zakona o javnoj nabavi (NOJN). Ovi Pravilnici se često mijenjaju i, ukoliko nemate primjere dobre prakse, lako se događaju greške.

Kroz ovo predavanje naučit ćete na koji način ispravno pripremiti Plan nabave, izraditi Dokumentaciju o nabavi, kako pravilno provesti postupak pregleda i ocjene ponuda i zaključiti postupak javne nabave sklapanjem ugovora.

Uz brojne praktične primjere i know-how naučit ćete kako izbjeći financijske korekcije i na taj način u potpunosti iskoristi sva sredstva dodijeljena ugovorom o bespovratnim sredstvima.

Predavanje je namijenjeno osobama koje trenutno imaju EU projekt u provedbi, kao i onima koji imaju u planu ući u svijet EU fondova u ulozi Korisnika sredstava ili Partnera na projektu.

Namjena

Omogućiti provedbu EU projekta bez financijskih korekcija, poništavanja odluka o odabiru i kompletnih postupaka nabave, uz pomoć brojnih stručnih savjeta. U svrhu izbjegavanja povlačenja što većeg iznosa bespovratnih sredstava, Korisnici moraju biti upoznati s praksom Posredničkih tijela (PT) koja kontroliraju provedbu projekta, ali i sa praksom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Način realizacije

Malo PPT prezentacije, prikaz kvalitetnih primjera Dokumentacije o nabavi, velik broj primjera dobre prakse, edukativne vježbe itd.

Iz programa seminara

  • Ključne stvari o Ugovoru o bespovratnim sredstvima
  • Kako izraditi Plana nabave koji će biti odobren
  • Izrada Dokumentacije o nabavi
  • Postupak pregleda i ocjene ponuda
  • Povezivanje postupaka nabave s administrativnim vođenjem EU projekta
  • Pravilnik o financijskim korekcijama

Predavač

Dino Prskalo se provedbe EU projekata i provedbom postupaka javne nabave uspješno bavi više od 7 godina, uz poseban fokus na poduzetničke projekte. Dosad je uspješno proveo preko 30 projekata i preko 100 postupaka javne nabave, u sklopu različitih izvora EU financiranja. Također, posjeduje Certifikat iz područja javne nabave te radi na postupcima javne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi te pravilnicima za nabavu koje moraju slijediti korisnici EU projekata koji nisu obveznici Zakona.

Vrijeme

četvrtak, 8.12.2022. od 9:00 do 16:30

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1506,90 HRK
U cijenu nije uračunat PDV. (250 EUR)

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Javna nabava u EU projektima
Vrijeme četvrtak, 8.12.2022. od 9:00 do 16:30

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.