Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Aktualnosti iz područja transfernih cijena

Predavač

stručnjaci iz Mazars Hrvatska

Svrha seminara

Transferne cijene su cijene koje se dogovaraju unutar grupe društava, a često služe za neopravdano premještanje dobiti u zemlje gdje je stopa poreza na dobit niža ili na društva u poreznom gubitku, pa su radi toga i učestalo predmet nadzora od poreznih uprava. Sama studija o transfernim cijenama je formalni dokument propisan Zakonom o porezu na dobit RH, OECD Smjernicama o transfernim cijenama, te internim Priručnikom o nadzoru transfernih cijena.

Porezna uprava u zadnje vrijeme intenzivno razvija kapacitete za nadzor transfernih cijena, pa je tako u prethodnim periodima uložila značajna sredstva u edukaciju specijaliziranih inspektora. Isto tako, u posljednje vrijeme, određene lokalne zakonske izmjene i novosti na globalnoj razini transfernih cijena dodatno naglašavaju važnost transfernih cijena kao pojma u poreznoj tematici. Cilj seminara je uputiti polaznike u specifična porezna znanja i praktična postupanja ali isto tako i aktualnosti po pitanju transfernih cijena s ciljem uređivanja i definiranja odnosa s povezanim osoba u skladu sa priznatim propisima i praksom.

Namjena

Seminar je namijenjen revizorima, računovođama, poreznim stručnjacima, poslovnim konzultantima, project managerima, bankarima, investicijskim i financijskim analitičarima, financijskim managerima u poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima, stručnjacima u ministarstvima, agencijama te ostalim državnim i lokalnim ustanovama koji žele vidjeti kako izgleda razrada studije o transfernim cijenama u praksi.

Način realizacije

Predavanje s PP prezentacijom

Raspored seminara

od 10:00 do 14:00

Iz programa seminara

  • Promjene Zakona o poreza dobit i drugih relevantnih propisa koji definiraju pitanje transfernih cijena u 2022. godini;
  • Lokalni zakonski propisi i praktičan pristup izradi dokumentacije transfernih cijena;
  • Izrada dokumentacije transfernih cijena za 2021. godinu
  • Regionalni osvrt na transferne cijene;
  • Međunarodne novosti oko dokumentacije o transfernim cijenama (što nas čeka u narednim periodima).

Predavač

Tin Martinčević je specijaliziran za područje transfernih cijena, što uključuje pripremu studija i savjetovanje po pitanju istih. Također je sudjelovao u mnogim drugim projektima, uključujući dubinska snimanja, porezne preglede i drugo. Nakon stjecanja diplome magistra pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, napredovao je u odjelu poreznog savjetovanja u Mazarsu u Hrvatskoj, gdje se profilirao kao vrhunski stručnjak u području transfernih cijena. Tijekom karijere sudjelovao je u izradi više od dvije stotine studija o transfernim cijenama za klijente raznih industrija. Također, Tin trenutno sudjeluje u ACCA programu, predavač je na raznim seminarima o poreznim temama i autor je nekoliko članaka iz područja transfernih cijena.

Vrijeme

srijeda, 14.9.2022. od 10:00 do 14:00

Mjesto

online

Kotizacija

1000,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Aktualnosti iz područja transfernih cijena
Vrijeme srijeda, 14.9.2022. od 10:00 do 14:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.