Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

Kako organizirati ured i upravljati uredskim dokumentima

Svrha seminara

Sljedeći termin održavanja: 12.11.2015.

Broj sudionika ograničen: 16

Činjenica je da se razvijanje organizacijskog sustava nigdje ne uči, da kad dobijemo posao u bilo kojoj tvrtki od nas se očekuje da smo organizirani i organizacijske vještine nitko ne provjera. Obično naslijedimo organizacijski sustav osobe koja je prethodno radila na toj poziciji ili donesemo naslijeđen sustav s prethodnog radnog mjesta, a da sve uopće ne mora odgovarati nama samima.

Uvriježeno je mišljenje da je organizaciranost talent s kojim se netko rodi ili ne. Međutim, to nije istina, organiziranost je vještina koja se može naučiti jednako kao i bilo koja druga vještina poput prodaje ili govora u javnosti.

Isto tako je činjenica da ljudi danas primaju više informacija nego ikad prije i to putem više različitih uređaja. Mnogi se zato osjećaju preplavljeni i donekle uplašeni sa svom tom tehnologijom, imperativom da funkcioniramo bez papira, i na više funkcionalnim uređajima. Stoga je ostati fokusiran na pravim akcijama i upravljanje svime što im je potrebno, pravi izazov.

Namjena

Ovaj program predstavlja alat koji će vam omogućiti da se organizirate iznutra prema van, odnosno da organizirate prostor, sebe i vrijeme. Naučit ćete kako pojednostavniti radni prostor, napraviti jednostavniju papirologiju, provesti manje vremena u potrazi za informacijama, te povećati učinkovitost svog vremena i eliminirati ometanja. Naučit ćete kako napraviti svoje poslovanje u oblaku i biti mobilni i saznati koje online programe koristiti, kako za upravljanje dokumentima tako i zadacima.

Način realizacije

PP prezentacija, upitnici i radni listovi

Raspored seminara

od 9:00 do 14:00 (2 pauze po 15 min)

Iz programa seminara

  • Tko je organizirana osoba?
  • Alati za razvijanje i usavršavanje organizacijskih vještina
  • Kako organizacijski sustav prilagoditi sebi, svojoj osobnosti i svojoj okolini?
  • Kako organizirati uredske dokumente: papirnate i elektronske?
  • Kako osigurati da svi djelatnici ureda bez problema mogu naći svaki dokument koji ima treba?
  • Kako učinkovito upravljati svojim vremenom?
  • Što je sve potrebno imati pod kontrolom da bi mogli iskoristiti svaki dan?
  • Kako izabrati i organizirati rokovnik na kojeg ćete se u potpunosti moći osloniti (bilo da je u tiskanom obliku ili elektroničkom)?

Vrijeme

četvrtak, 12.6.2014. od 9:00 do 14:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1000,00 HRK
U cijenu nije uključen PDV.