Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

Javna nabava u natječajima za EU fondove - najčešće nepravilnosti

Svrha seminara

EU financirani projekti postavljaju visoke zahtjeve, posebno na voditelje projekata  kao i sve druge uključene u projekte. Korisnici projekata moraju osigurati da projekti budu korektno upravljani i provođeni što se tiče poštovanja strogih i kompleksnih pravila postavljenih od strane Europske komisije. Među njima je svakako vrlo važna pravilna primjena zakonodavstva u području javne nabave. Svrha je seminara  stvoriti spoznaju o tome koliko je važno i odlučujuće za uspjeh projekta pravilno primjenjivati zakonodavstvo u području javne nabave, kako nacionalno tako i u dijelu prakse Europskog suda. Na seminaru ćete se upoznati sa tri osnovne grupe nepravilnosti u primjeni navedenog zakonodavstva iz izvješća revizora Europskog revizorskog suda i revizora Opće Uprave za regionalne politike Europske komisije koje se odnose na korištenje strukturnih fondova EU. Navedene spoznaje mogu Vam pomoći kako bi pri radu posebnu važnost dali kvalitetnoj provedbi postupaka javne nabave, odnosno dodatno se obrazovati iz tih područja. U svakom slučaju treba se zaštititi od slučaja za povrat sredstava radi nepravilnog korištenja. Pripremite se da kontrole uspješno prođete!

Namjena

Osobama zaduženim za provođenje projekata koji će biti financirani iz sredstava EU fondova: institucije, udruženja, agencije, tvrtke i dr.

Način realizacije

PP prezentacija

Raspored seminara

od 9:00 do 14:00 (2 pauze po 15min)

Iz programa seminara

  • Glavne nepravilnosti u provedbi postupaka javne nabave uočene od strane EU revizora u projektima su-financiranih kroz strukturne fondove EU(ERDF- Reginalni razvojni fond, CF- Koheziski fond i ESF- Europski socijalni fond)
  • Metodološki pristup
  • Prikazi nepravilnosti po kategorijama i vrstama
  • Najčešći tip nepravilnosti – pogrešaka, grafički prikazi
  • Razdrada svake od pojedinih vrsta nepravilnosti – pogrešaka
  • Financijske korekcije od strane EU Komisije
  • Zaključak – razgovor sa sudionicima o mogućim aktivnostima za poboljšanje edukacije u ovom području

Vrijeme

utorak, 11.6.2013. od 9:00 do 14:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1000,00 HRK
U cijenu nije uključen PDV.