Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

IPA IV - Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici

Svrha seminara

Dobiti detaljne informacije o otvorenom natječaju: "Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici" u okviru predpristupnih fondova (IPA IV) za SVE KOJI SE BAVE DEINSTITUCIONALIZIRANIM  pružanjem SOCIJALNIH USLUGA U ZAJEDNICI: udruge, lokalne uprave i samouprave, javne institucije (osim ministarstava i državnih ureda), javne i privatne institucije, tvrtke, obrti koji pružaju socijalne usluge (primjerice ustanove za njegu i rehabilitaciju u kući). Procijeniti formalne kriterije natječaja i možete li ih ispuniti. Procijeniti može li vaš projekt konkurirati, ima li šanse za prolazak i kako ga prilagoditi da prikupi više bodova. Naučiti osnove pisanja natječajne prijave, te naučiti što sve treba učiniti da se prijavi povećaju šanse na natječaju.

Namjena

Svima bez obzira na oblik vlasništva (privatno ili javno) i na mogućnost ostvarivanja profita koji se bave pružanjem socijalnih usluga u zajednici za djecu, stare, nemoćne, osobe s posebnim potrebama, psihički oboljele osobe, osobe s Alzhaimerovom bolešću i njihove obitelji.

Način realizacije

Predavanje i otvorena diskusija; mogućnost postavljanja pitanja tijekom cijelog seminara; analiza natječajne dokumentacije. Vježbe.

Raspored seminara

I dio od 09:00 – 13:00 (pauza za kavu 15 min.)
od 13:00 do 14:00 ručak
II dio od 14:00 - 16: 30 (pauza za kavu 15 min.)

Iz programa seminara

  • Zašto Europska komisija daje novce za širenje socijalnih usluga u zajednici (proračun EU, načini upravljanja fondovima i programima, javne politike EU; za što će biti najviše novaca u budućnosti)
  • Kako daje (sustav odlučivanja o natječajima)
  • Što je važno znati o ovom natječaju?
  • Kriteriji za natječaj "Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici" - tko se može prijaviti i što se može prijaviti
  • Što je projekt?
  • Kako se snaći u natječajnoj dokumentaciji?
  • Kako pripremiti prijavu za dvostupanjski natječaj? (osnovni pojmovi u prijavi, kako je efikasno pripremiti, „logical frame“, rokovi, način slanja...)
  • „Tips and tricks“

 

Vrijeme

utorak, 22.1.2013. od 9,00 do 16,30

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1390,00 HRK
U cijenu je uračunat ručak, napici, pisani materijali i uvjerenje. U cijenu nije uračunat PDV.