Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

Flow game - Pomaknite svoj projekt u pravom smjeru

Predavač

Miljenka Plazonić Bogdan

Svrha seminara

Max.broj sudionika: 6

Svaki projekt ponekad dođe u fazu u kojoj je teško reći koji je najbolji sljedeći korak. Ova radionica daje vam priliku istražiti važne aspekte: snagu i hrabrost da krenete dalje, spremnost za konkretnu akciju, širinu vaše vizije i vaš odnos s onima koji su ključni za vaš projekt – suradnici, korisnici, klijenti. Nakon radionice bit ćete spremniji na sljedeći korak, s jasno usmjerenom energijom i idejama koga i na koji način uključiti.

Radionica se temelji na korištenju Flow Game-a, specifične igre koja je razvijena u Danskoj kasnih 90-ih u svrhu razvoja poduzetničkih projekata, kao dio opsežnog treninga poduzetnika. Korištenjem se igra raširila i danas se koristi za razne svrhe, od poticanja razvoja projekata u korporativnom sektoru do radionica za ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

Za Flow Game se može reći i da je to alat koji pripada metodama za grupni coaching, koji omogućuje da svaki sudionik radionice ima svoj specifični razlog sudjelovanja, svoj projekt, a da istovremeno doprinosi i dobiva informacije dok se ostali bave svojim temama.

Voditelji Flow Game radionica su certificirani od strane osnivača ove metode i imaju višegodišnje iskustvo u njegovoj primjeni, kako u Hrvatskoj tako i van njenih granica.

Za ovu projektima posvećenu radionicu osobne teme mogu biti razne, a na pitanja poput: 

"Moj projekt je zapeo, kako dalje? ", 

"Stvaramo novi proizvod - na što obratiti pažnju?" 

"Uvodimo novi IT sustav, važno mi je da uspije! Kako da najbolje usmjerim svoju energiju i energiju svojih suradnika?"

„ Pokrenula sam svoj posao, ali nisam više sigurna kako da ga razvijam. Ima puno opcija. Što dalje?“

.... i mnoga druga 

Flow Game radionica daje puno uvida koja pokazuju kako i kuda dalje! 

U jednom danu ćete raščistiti maglu koja je pred vama i imati puno više odgovora nego pitanja. Iako Flow Game ne daje direktno odgovore, nego potiče na razmišljanje kroz niz pitanja i vizualne asocijacije, te potiče na diskusiju i promišljanje iz perspektiva koje inače rijetko uzimamo u obzir. Vješto osmišljena pitanja i „slučajnost“ koja ulazi u Flow Game kroz bacanje kocke koja upravlja kretanjem igrača daju poseban odmak od uobičajenog razmišljanja i omogućavaju vašoj kreativnosti i inovativnosti da dođe do izražaja. Tako stvarate nova rješenja u poticajnoj atmosferi, kojom upravlja voditelj radionice a veliki doprinos daje svaki sudionik. 

Namjena

Radionica je namijenjena svima koji su u poziciji da odlučuju o važnim projektima u svom poslu, bilo da su dio velikih tvrtki ili imaju svoje tvrtke, neovisno o stadiju njihovog razvoja. Cilj radionice je ojačati vaše projekte i vašu poziciju lidera, dati projektima novi poticaj i osigurati da su vaši sljedeći koraci upravo oni koji vaš projekt treba. Tijekom radionice sudionici će naučiti razumjeti ključne elemente u razvoju projekata, koji se koriste u Flow Game pristupu. Ova radionica je dopuna treninzima o vođenju projekata i može vam poslužiti kao mjesto gdje ćete svoja znanja obnoviti i dati im novu dimenziju u primjeni.

Način realizacije

Sudionici će dobiti kratke pripremne materijale kako bi definirali svoju temu za radionicu, za što će trebati odvojiti do najviše pola sata. Radionica će trajati 5 sati, s pauzama.

Iz programa seminara

Flow Game ima elemente društvene igre, igra se oko centralne ploče u grupi do najviše 6 sudionika. Spremnost na razgovor o svojoj temi je nužna u grupi, međutim svatko ima pravo da određene podatke ili elemente zadrži za sebe, ovisno o svojoj osobnoj procjeni.

Vaše projekte i vaš pristup vođenju projekta promatrat ćemo kroz 4 osnovne perspektive:

  • Inovativnost - vašu hrabrost za otkrivanje novih načina i otvaranja novih područja u vašem radu, spremnost da se krene kada osjetite potrebu
  • Vizija i perspektiva – dugoročan pogled, jasnoća vaše posvećenosti i energije, mogućnost zadržavanja pregleda situacije i povezanost s okruženjem
  • Perspektiva zajednice – stvaranje dobrih odnosa, djelovanje u skladu s potrebama drugih – klijenata, suradnika, korisnika; sinkronicitet
  • Akcija - konkretnost, ostvarivati rezultate, metodičnost, praktičnost, održivost za vas i druge

Sudionici će dobiti priručnik kako bi imali osnovne informacije i mogli zapisati svoje uvide i zaključke tijekom radionice.

Elementi Flow Game igre su na engleskom jeziku, međutim poznavanje engleskog nije potrebno za sudjelovanje. Radionica i materijali su na hrvatskom jeziku i voditelj prevodi sve detalje ne elementima Flow Game-a napisane na engleskom po potrebi. 

Vrijeme

petak, 10.3.2017. od 9:00 do 14:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1000,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.