Mapa znanja

Arhiva seminara

Naziv seminara

EU fondovi za male i srednje poduzetnike: IPA 3C

Svrha seminara

Dobiti informacije o bespovratnim novcima iz EU fonda “Jačanje regionalne konkurentnosti” (IPA 3C) za male i srednje poduzetnike (poduzeća, obrte, zadruge...) za koji se sljedeći poziv očekuje u travnju 2013.
Procijeniti formalne kriterije.
Procijeniti može li vaš projekt konkurirati.
Naučiti osnove pisanja natječajne prijave, te naučiti što sve treba učiniti da se prijavi povećaju šanse na natječaju.

Namjena

Svim malim i srednjim hrvatskim poduzetnicima (tvrtkama, obrtima, zadrugama...) iz proizvodnih i prerađivačkih područja (C sekcija po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD2007), tvrtkama koje se bave odvodom, prikupljanjem i odlaganjem otpada, te drugim uslugama u upravljanju otpadom (E 37, 38, 39), tvrtkama informatičkih tehnologija (J 62 sekcija), onima koji se bave tehničkim testiranjem i analizom (M 71.2), te poduzetnicima koji peru i čiste tekstil i kožu (S 96.01). Moguće su manje promjene ciljanih vrsta poduzetnika, što će se znati tek kad natječaj bude objavljen!

Način realizacije

Predavanje i otvorena diskusija; mogućnost postavljanja pitanja tijekom cijelog seminara; analiza natječajne dokumentacije. Vježbe.

Raspored seminara

od 9,00 do 14,00 (pauza pola sata)

Iz programa seminara

  • Zašto Europska komisija daje novce za jačanje regionalne konkurentnosti? (proračun EU, načini upravljanja fondovima i programima, javne politike EU; za što će biti najviše novaca u budućnosti)
  • Kako daje? (sustav odlučivanja o natječajima)
  • Kome daje? (tko se sve može prijaviti) & kriteriji za Jačanje regionalne konkurentosti (tko se može prijaviti i što se može prijaviti)
  • Što je projekt?
  • Kako se snaći u natječajnoj dokumentaciji?
  • Kako pripremiti prijavu? (osnovni pojmovi u prijavi, kako je efikasno pripremiti, „logical frame“, rokovi, način slanja...)
  • „Tips and tricks“

Vrijeme

srijeda, 27.3.2013. od 9,00 do 14,00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

790,00 HRK
Na seminar se možete prijaviti samo preko Ponude dana po promotivnoj cijeni od 350,00 kn na www.ponudadana.hr