Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Uvod u upravljanje procesima - Business Process Management

Predavač

Danijel Črnčec

Svrha seminara

Broj polaznika je ograničen.

Ne postoji organizacija koja nema poslovne procese. Ti procesi mogu biti više ili manje složeni, ali vrlo često su rezultat rasta organizacije i širenja potreba iste. Problem nastaje kada se procesi ne reguliraju već jednostavno bivaju stalno nadograđivani što nužno vodi u dva smjera, podjednako važna.

Organizacija ima procese koji nisu optimalno postavljeni, ali funkcioniraju. To znači da kad se napravi analiza istog uviđamo da postoje ponavljajući koraci, nepotrebni koraci što u konačnici znači da neki proces koji bi se mogao sastojati od samo nekoliko koraka i trajati kratko vrijeme ima složenu strukturu, ali i (pre)dugačko trajanje. Rezultati postoje, ali do njih se nije došlo najjednostavnijim putem. Kako na to utjecati? Potrebno je proces sagledati u cijelosti, vidjeti kako počinje i kako treba završiti te koji su koraci trenutačno u njemu. Nakon toga ga se može prilično jasno postaviti iznova, s istim ljudima, jednakim rezultatima, ali uz manji broj koraka i brži konačni rezultat.

Druga stvar koja se primjećuje su redundantni procesi. U nemalom broju organizacija desi se da kreiraju dva procesa za istu stvar, ali kako različiti ljudi rade na tome, ne postoji svijest o tome da se tako nešto uopće desilo. U takvom slučaju potrebno je slične procese sagledati te omogućiti svim dionicima da aktivno utječu na razvoj novog, jedinstvenog, procesa koji će zadovoljiti sve koji se procesom služe.

Na seminaru se uči kako kvalitetno upravljati procesima, kako kreirati nove te kako optimizirati postojeće bez ugrožavanja bilo kojeg elementa poslovanja.

Namjena

Radionica je namijenjena svima koji rade unutar organizacija s obzirom da sve organizacije imaju procese. Nakon radionice polaznici će znati analizirati što je u postojećim procesima eventualno krivo postavljeno, pronaći korake koji nisu potrebni ili se ponavljaju te moći proces na osnovu postojećeg napraviti iznova, ali na način da isti bude kraći, jednostavniji i da bolje prati poslovanje.

Način realizacije

IndividualnI i grupni praktičan rad, iskustva iz prakse,predavanje.

Iz programa seminara

 • Što je poslovni proces
 • Svrha postojanja procesa
 • Razvoj i nastajanje poslovnog procesa
 • Koraci u procesima
 • Analiza postojećeg procesa
  • Čemu proces služi
  • Koji su ulazni parametri procesa
  • Koji su rezultati procesa
 • Kako analizirati proces
  • Vlasnik procesa
  • Dionici u procesu
  • Koraci u procesu
  • Kako prepoznati nepotrebne korake
  • Kako izbjeći redundaciju u procesu
 • Kako napraviti novi proces na osnovu postojećeg
 • Je li moguće postojeći proces unaprijediti i koji su nužni koraci
 • Kontrola izvršavanja procesa

Predavač

Danijel Črnčec, specijalist je za upravljanje projektima (tradicionalne i agilne metodologije), upravljanje poslovnim procesima te postavljanje i uvođenje standarda u organizacije.

Voditelj projekata sa širokim iskustvom; od multinacionalnih višegodišnjih projekata na područjima telekomunikacija, financija, brodogradnje, energetike te retaila. Korisnici su mu velike svjetske i međunarodne tvrtke.

Nakon višegodišnjeg rada u regionalnim tvrtkama na vodećim pozicijama (CEO, CTO) gdje je posao obuhvaćao usku suradnju s tvrtkama poput Hewlett-Packard, Microsoft, Konica Minolta, Open Text i drugima započinje rad u japanskoj multinacionalnoj kompaniji gdje provodi promjene na euro-cluster nivou u segmentu načina vođenja projekata, širenje portfelja i srodno što rezultira izuzetnim širenjem poslovanja koje tvrtka do tada nije imala na području koje je do tog trenutka bilo potpuno strano.

Donosi odluku o tome da karijeru potpuno posveti radu na projektnim i procesnim metodologijama te 2015. osniva vlastitu tvrtku koja djeluje u cijeloj regiji, bavi se primarno projektnim i procesnim savjetovanjem i edukacijom.

Održava veliki broj specijalističkih treninga te je angažiran od većeg broja poslovnih škola kao redoviti ili povremeni predavač.

Osim redovitog podučavanja redovito i nadopunjuje znanje pohađanjem različitih treninga vezanih za tematiku projektnog upravljanja i srodnih vještina.

Vrijeme

četvrtak i petak, 5. i 6.3.2020. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

2300,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Uvod u upravljanje procesima - Business Process Management
Vrijeme četvrtak i petak, 5. i 6.3.2020. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.