Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Poslovno pregovaranje

Predavač

Sanja Varlaj

Svrha seminara

Važna vještina svakoga čovjeka, poslovnog čovjeka i menadžera je vještina pregovaranja. Pregovaramo svaki dan, bili mi toga svijesni ili ne. 

Na seminaru ćemo naučiti o osnovna 4 tipa karaktera, kako funkcioniraju u privatnom i poslovnom životu. Svaki sudionik raditi će svoj test kako bi upoznao svoj „pregovarački“ tip, a nakon toga sliijede konkretne grupne vježbe, i sama prezentacija naučenog kroz pravu simulaciju pregovora u kojoj sudjeluju sami polaznici. U svakom pregovoru jednako su važni sadržaj i način komunikacije, emocije, osobni svjetonazori i percepcija koju svaka strana unosi u pregovore. Zato svi koji sudjeluju u pregovaračkom procesu trebaju ovladati učinkovitim tehnikama, alatima i vještinama kako bi se pripremili za pregovore s drugom stranom i ostvarili najbolji win-win sporazum.

Bitno je osvijestiti i razumijeti što je sve važno za uspješne pregovore jer tek onda možemo naučiti razloge i tehnike, kako komunicirati (pregovarati) sa različitim ljudima. Rijetko biramo vrstu karaktera ljudi s kojima ćemo voditi progovore već trebamo biti spremni i sposobni prilagoditi se svakom tipu i prihvatiti „njegov“ ili „njezin“ način komunikacije i pregovora. Jedino tako bit ćemo dugoročno uspješni te osim „pobjede“ u pregovorima ostaviti dobar dojam, biti etični prema sebi i drugima, a time sretnija i zadovoljnija osoba i profesionalac.

Namjena

Seminar je namijenjen poslovnim ljudima svih nivoa rukovođenja i poslovnog iskustva

Način realizacije

Interaktivno predavanje, diskusije, primjeri iz prakse, individualne i grupne vježbe i testovi, studije slučaja, analiza.

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak
II dio od 13:15 do 15:00

Iz programa seminara

I. Osnovni tipovi osobnosti i kako komuniciraju  

  • 4 tipa po Hipokratu

II. Pregovarajmo u bojama

  • Predstavljanje 4 pregovaračka tipa

III. Predstavljanje studija slučaja za svaku grupu i odabir članova grupe za vježbe

  • Priprema i upute za svaku grupu i pojašnjenje zadatka
  • Simulacija pregovora prema zadatku

IV. Završna analiza predavača i polaznika

Predavač

Sanja Varlaj, mag. Oec, NLP Master practitioner & Business coach.Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu započinje uspješnu poslovnu karijeru koja nakon više od 25 godina traje i danas. Na poziciju direktora Marketinga i PR u prestižnoj američkoj kompaniji McDonalds dolazi vrlo mlada i odmah se nameće svojom kreativnošću i entuzijazmom. Proglašena je među top 100 mladih menađera na svijetu od kompanije McD i među 100 najutjecajnijih poslovnih žena u Hrvatskoj koje je objavio časopis Nacional. U karijeri prolazi mnoge renomirane hrvatske, regionalne i multinacionalne kompanije kao što su  McDonald's, Lura d.d. ( Dukat, Sirela), Beiersdorf ( Nivea), Zubak Holding, L'Oreal, Keune Haircosmetics. Konstantno se poslovno usavršava u hrvatskim i internacionalnim obrazovnim institucijama ( McD marketing university USA, Bled school of management, Management Centre Europe  Belgija, CEDEP -The European Centre for Executive Development France ( INSEAD ), Ute Hagehuelsmann trainings Njemačka, ZŠEM i dr). Završila je i stekla naziv NLP Master practitioner i business coach te je član Hrvatske udruge coacheva. Ko-autorica je knjige „ Od zaposlenice do poduzetnice „ ( Izdavač Women in Adria). Prije 5 godina osniva svoju firmu „SV Education & Consulting“, a ističe svoje iskustvo u savjetovanju kod  pokretanja ili reorganizacije poslovanja, osobnog razvoja lidera i liderskih vještina, izrade strategije marketinga i poslovanja, vođenja radionica komunikacijskih i prodajnih vještina te analize tržišta. Posebni naglasak stavlja na svoju ekspertizu u B2B marketingu, iskustvo u uslužnom sektoru, vođenje i organiziranje prodajnih timova, razvijanje poslovnih vještina i osobni razvoj mikro i malih poduzetnika. 2019. završava edukaciju „Pedagoško-psihološko obrazovanje“ na Učiteljskom fakultetu, Zagreb i stekla je kompetencije za nastavnika/predavača.  Od jeseni 2019. predavač je na Poslovnom veleučilištu Zagreb  PVZG , na kolegiju Poslovni marketing. Ko-autor je nekoliko znanstevenih radova iz svog područja rada i djelovanja.

Vrijeme

četvrtak, 1.7.2021. od 9:00 do 15:00

Mjesto

Hotel International, Miramarska 24, Zagreb

Kotizacija

1490,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Poslovno pregovaranje
Vrijeme četvrtak, 1.7.2021. od 9:00 do 15:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.