Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Poslovna komunikacija

Predavač

Ivana Štulić

Svrha seminara

Svakodnevno smo u prilici komunicirati s kolegama, klijentima, partnerima, nadređenima i podređenima. Znate li što znači riječ communicare (lat.)? Učiniti zajedničkim, podijeliti (se) s drugima. Koliko često ono što nazivamo komunikacijom ne odgovara ovom opisu? Događa se nerazumijevanje, rečeno se tumači onako kako nije mišljeno, dogode se greške, propusti, ponekad i konflikti. Zbog loše komunikacije projekti kasne, a i klijenti se često gube.

Kako bismo to izbjegli, trebali bismo si postaviti pitanje – koliko dobro poznajemo načela uspješne poslovne komunikacije? Kako pametno birati riječi? Koji je utjecaj neverbalne komunikacije u odnosu? Kako se prilagoditi sugovorniku da nas on razumije? Što znači poštovanje integriteta druge osobe? Zašto ponekad komunikacija teče glatko, a nekad je puna problema, što čini razliku? Što ja mogu aktivno učiniti da budem odličan komunikator?

Kroz ovaj seminar upoznat ćete se s osnovnim načelima uspješne komunikacije u poslu. Kroz niz modela, tehnika i primjera polaznici će steći praktične alate koje već idući dan mogu primijeniti u svom poslovanju. Uspjeh u komunikaciji znači i uspjeh u poslu.

Namjena

Ovaj seminar je namijenjen zaposlenicima u raznim organizacijama bez obzira na industriju i razinu odgovornosti, a koji žele poboljšati svoje komunikacijske vještine sa svim tipovima sugovornika.

Način realizacije

PPT prezentacija, grupni i individualni rad, upitnici, diskusija

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

 • Što znači uspješna komunikacija?
 • Koje su uobičajene prepreke u komunikaciji i zašto se ne razumijemo?
 • Osnove poslovnog bontona
 • Kako uspješno prenijeti zadatak i davati jasne upute?
 • Značajke komunikacijskih stilova
 • Izgradnja rapora i kontakta s drugima
 • Poštovanje integriteta suradnika i klijenata
 • Aktivno slušanje kao tehnika
 • Kako se nositi s neslaganjem i usmjeriti komunikaciju
 • Yes set tehnika
 • Uljudnost i etičnost u poslovanju
 • Kako dugoročno graditi uspješnu komunikaciju

Predavač

Ivana Štulić je coach te trener poslovnih i soft skills edukacija.

Ima preko dvanaest godina iskustva u upravljanju poslovnim procesima, vođenju projekata, poslovnom konzaltingu te držanju treninga i edukacija iz područja biznisa, soft skillsa i osobnog razvoja. Nakon deset godina rada u velikim internacionalnim kompanijama poput Deloittea, Generali osiguranja i Oman Mobilea, već treću godinu je samostalna poduzetnica.

Certificirani je trener poslovnih edukacija, NLP business & manager coach, diplomirani integrativni terapeut i certificirani praktičar Appreciative Inquiry metode. Trenutno apsolvent na Master in Applied Positive Psychology u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Stečeno znanje koristi u poslovnom savjetovanju, održavanju stručnih edukacija i programa kao i u direktnom savjetovanju s polaznicima i klijentima. 

Naglasak u radu stavlja na kreiranje pozitivnih pomaka, poticanje osobnog rasta i razvoja te pomaganje u postizanju većeg zadovoljstva u radu i životu ljudi. 

Vrijeme

utorak, 5.6.2018. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1390,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Poslovna komunikacija
Vrijeme utorak, 5.6.2018. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.