Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Organizacijski stres

Predavač

Ivana Štulić

Svrha seminara

Stres je nemoguće izbjeći. U današnje vrijeme pogotovo, kada su radne okoline i zadaci koji se zahtijevaju od zaposlenika sve kompleksniji, trebamo surađivati s velikim brojem ljudi u isto vrijeme, a promjene su svakodnevica.

Za razliku od same stručnosti koja se često nauči u obrazovanju i iskustvom tijekom radnog vijeka, kako se nositi sa samima sobom i uspješno upravljati vlastitim stanjima nitko nas formalno ne uči. Uvelike smo prepušteni sami sebi, i neki u tim izazovima plivaju uspješnije od drugih.

No, tko ne bi htio na kraju radnog dana i tjedna ne osjećati se izmoždeno već zdravo umorno i uz malo oporavka – biti spreman suočiti se s još jednim radnim danom i tjednom?

Vještina upravljanja stresom u organizacijama osim na vlastito zadovoljstvo (i zdravlje) uvelike može utjecati i na poslovne rezultate – ako smo mirniji i puniji energijom lakše ćemo žonglirati različitim prioritetima, ponašati se pristojno i prema neugodnim sugovornicima, a isto tako i lakše dovršavati zadatke i bolje surađivati s drugima.

Na ovom seminaru bavit ćemo se time kako se uspješno uhvatiti ukoštac sa stresom i što svaka osoba može učiniti da sustavno smanji količinu stresa u svom životu i poslu, i da svaki put kada iskušava stres to bude kraće, lakše i ugodnije.

Namjena

Ovaj seminar je namijenjen zaposlenicima u raznim organizacijama bez obzira na industriju i razinu odgovornosti, a koji su često izloženi stresu i žele učenjem novih vještina početi se uspješnije nositi sa stresom – osjećati se pritom zdravije, s više energije i zadovoljnije.

Način realizacije

PPT prezentacija, grupni i individualni rad, upitnici, diskusija

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

 • Što je stres i što nam se događa kada ga iskušavamo – u umu i tijelu?
 • Zdravi i nezdravi načini nošenja sa stresom
 • Koje su negativne posljedice stresa i dugoročni učinci?
 • Samo-regulacija – odakle potiče i koliko smo je naučili u životu?
 • Što nas pozitivna psihologija može naučiti o stresu i kako se nositi s njime
 • Koji su naši okidači?
 • Upravljanje vlastitim emocijama – spektar energije
 • Prva pomoć za emotivnu reaktivnost
 • Suočavanje s teškim sugovornicima
 • Borba s priroritetima
 • Krug utjecaja
 • Promjena perspektive – tehnike za pomak u pogledu
 • Razina odgovornosti – što je realno, a što nije?
 • Kako (ponekad) reći ne?
 • Odnos prema promjenama i prilagodba pristupa        
 • Mindfulness tehnike za smanjivanje stresa

Predavač

Ivana Štulić je poduzetnica, po struci inženjer, po vokaciji konzultant, coach te trener poslovnih i soft skills edukacija.

Ima preko dvanaest godina iskustva u upravljanju poslovnim procesima, vođenju projekata, poslovnom konzaltingu te držanju treninga i edukacija iz područja biznisa, soft skillsa i osobnog razvoja. Nakon deset godina rada u velikim internacionalnim kompanijama poput Deloittea, Generali osiguranja i Oman Mobilea, zadnje dvije godine je samostalna poduzetnica.

Certificirani je trener poslovnih edukacija, NLP business & manager coach te diplomirani integrativni terapeut. Trenutno student na Master in Applied Positive Psychology u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Stečeno znanje koristi u poslovnom savjetovanju, održavanju stručnih edukacija i programa kao i u direktnom savjetovanju s polaznicima i klijentima. 

Naglasak u radu stavlja na kreiranje pozitivnih pomaka, poticanje osobnog rasta i razvoja te pomaganje u postizanju većeg zadovoljstva u radu i životu ljudi. 

Vrijeme

četvrtak, 22.2.2018. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1390,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Organizacijski stres
Vrijeme četvrtak, 22.2.2018. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.