Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Optimizacija troškova nabave i odabir dobavljača u Microsoft Excelu

Predavač

Goran Vranar

Svrha seminara

U vrijeme žestoke borbe za kupca, sve kompanije se trude smanjiti svoje ulazne troškove da bi mogle svojim kupcima ponuditi isti ili bolji proizvod/uslugu, ali po nižim cijenama. Jednu od ključnih uloga u smanjivanju ulaznih troškova kompanije odrađuju zaposlenici nabave, koji surađuju s dobavljačima i za kompaniju nabavljaju sirovine i usluge po optimalnim cijenama. Optimalne cijene nisu najmanje koje dobavljači nude, jer biranje najmanje cijene kratkoročno predstavlja najmanji trošak, ali dugoročno može štetiti finalnom proizvodu/usluzi i negativno utjecati na marku i imidž kompanije, što opet rezultira gubitkom kupaca i smanjenjem tržišnog udjela. Biranje optimalne cijene uz realna ograničenja u praksi kao što su ugovorena razina usluge, popusti na količine ili kapaciteti dobavljača, nije jednostavno i lako bez pomoći programa za optimizaciju. Microsoft Excel je jednostavan za korištenje i danas je sveprisutan jer dolazi u Microsoft Office paketu s poslovnim računalima, a njegova Add-in ekstenzija, Solver, nudi veliki raspon mogućnosti optimizacije poslovnih problema.

Namjena

Seminar je namijenjen zaposlenicima nabave materijala i usluga koji provode natječaje i tendere, te sudjeluju u odabiru dobavljača.

Način realizacije

Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint. Na seminar je potrebno ponijeti računalo zbog praktičnog rada.

Iz programa seminara

  • Podjela količine materijala/usluga između dobavljača u određenom postotku
  • Kapaciteti dobavljača za opskrbu određenim materijalom/uslugom
  • Ugovorena/dogovorena razina usluge (Level of Service) od dobavljača
  • Kapaciteti dobavljača za sve materijale/usluge koje nudi u paketu
  • Minimalan ugovoreni dio vrijednosti nabave po dobavljaču
  • Popusti na količinu za određeni materijal/uslugu

Predavač

Goran Vranar je certificirani trener za poslovnu simulaciju The Fresh Connection. Ima više od deset godina iskustva na vodećim pozicijama u transportu, skladištenju i distribuciji. Do sada je vodio nekoliko projekata implementacije IT platforma kao što su Fleet Management, Transportation Management System i SAP Transport. Vodio je projekte tenderiranja cestovnog i pomorskog transporta vrijedne desetak milijuna eura. Diplomirao je na Fakultetu Prometnih Znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Uz rad je završio General MBA Program sastavljen od modula poslovnih škola IEDC Bled School of Management, Cotrugli Business School i Zagreb School of Economics and Management. Nedavno je završio MicroMasters in Supply Chain Managment na američkom sveučilištu Massachusetts Institute of Technology.

Vrijeme

četvrtak, 15.11.2018. od 9:30 do 14:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1000,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Optimizacija troškova nabave i odabir dobavljača u Microsoft Excelu
Vrijeme četvrtak, 15.11.2018. od 9:30 do 14:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.