Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Napredna financijska analiza i računovodstvene manipulacije

Predavač

Ozren Hudina, Deloitte

Svrha seminara

Većina djelatnika u bankama i većina poduzetnika se svakodnevno susreće s financijskim izvještajima, kako svojim tako i poslovnih partnera….na žalost, često se ne snalaze i ne znaju što bi s njima i koliko im u stvari mogu pomoći. Financijski izvještaji predstavljaju kvantificirani prikaz poslovanja poduzeća te je njihova analiza vrlo bitna za uspješno upravljanje poduzećem. Rezultati financijske analize pomažu menadžmentu i vlasnicima u utvrđivanju segmenata poslovanja koje je potrebno unaprijediti te omogućuju usporedbu ostvarenih rezultata u odnosu na plan, konkurenciju i tržište. Upravo je stoga poznavanje osnovnih tehnika i metoda financijske analize od izuzetnog značaja za sve korisnike financijskih izvještaja bilo da je riječ o internim (vlasnici, menadžment) ili vanjskim (banke, tržište kapitala, državne institucije) korisnicima. Cilj ove specijalističke radionice je upoznati sudionike s forenzičnim računovodstvom, načinima manipulacije financijskim izvještajima i kako prepoznati prijevaru, bilo internu od strane zaposlenika, menadžmenta ili vlasnika, bilo eksternu od strane poslovnih partnera, klijenata, dužnika, vjerovnika i ostalih.

Namjena

S obzirom da će se na seminaru naučiti savladati napredne tehnike kreditne analize, naučiti prepoznati zone visokih rizika u financijskim izvještajima te razumjeti utjecaj kreativnog knjigovodstva na financijske izvještaje i pokazatelje, seminar je namijenjen vlasnicima i direktorima tvrtki, poslovnim savjetnicima i konzultantima, financijskim djelatnicima (banke, osiguranja), prodajnom osoblju u tvrtkama i računovođama.

Način realizacije

PPT prezentacija, demonstracija različitih alata te praktični primjeri.

Iz programa seminara

Business Risk Profile

 • Komponente kreditne analize
 • Razlike u analizi se također mogu javljati s obzirom na veličinu tvrtke
 • Rizik države i makroekonomski rizici
 • Rizici industrije
 • Porterov model 5 konkurentskih snaga
 • Management risk

Financial Risk Profile

 • Motivi za kreativno računovodstvo
 • Osnovne kategorije manipulacija u financijskim izvještajima
 • Manipulacije zarada (MZ)
 • Manipulacije bilance (MB)
 • Manipulacije cashflowa (MCF)
 • Manipulacije ključnih pokazatelja (MKP)
 • Zamke korištenja EBITDA-e kao pokazatelja otplatnog potencijala
 • Ostale stavke financijskih izvješća važne za financijsku analizu

Credit Risk Profile

 • Komponente Credit Risk Profile-a
 • Financijske kovenante
 • „Zlatna pravila” kreditne analize

Predavač

Ozren Hudina, mag.oec. s 14-godišnjim iskustvom u bankarstvu i consultingu. Karijeru je započeo u Volksbank d.d. na pozicijama Risk managera i Višeg financijskog analitičara. Nakon toga prelazi u Zagrebačku banku d.d. gdje radi na odnosima s korporativnim klijentima. U navedenom razdoblju polazi veliki broj internih i eksternih edukacija. Zatim preuzima poziciju Voditelja work-out odjela u Partner banci d.d. gdje je zadužen za kompletni postupak naplate potraživanja fizičkih i pravnih osoba. Posljednje bankarsko zaposlenje mu je na poziciji Voditelja sektora kreditnih rizika u J&T banci d.d. gdje je zadužen za procjene rizika ulaganja u velike investicijske projekte. Trenutno je zaposlen u Deloitte-u na poziciji Senior consultant-a zaduženog za financijsko modeliranje i planiranje, izrade investicijskih studija i CBA analiza, restrukturiranje te financijsko savjetovanje. Osoba je s izuzetnim poznavanjem korporativnog bankarstva s obzirom da je aktivno radio na svim segmentima vezanim uz navedeno (prodaja, procjena rizika, upravljanje rizicima, workout) većim dijelom na rukovodnim pozicijama. Specijalist je za korporativne financije, procjene boniteta, financijsku analizu, duedilligence, naplatu potraživanja i workout klijente.

Vrijeme

četvrtak, 22.11.2018. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1490,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Napredna financijska analiza i računovodstvene manipulacije
Vrijeme četvrtak, 22.11.2018. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.