Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Kako prodati vlastitu tvrtku (prodaja, spajanje ili preuzimanje tvrtke)

Predavač

Libor Weiser

Svrha seminara

Svaki vlasnik tvrtke, poduzetnik ili manager se može naći u situaciji da odluči prodati vlastitu tvrtku, udružiti se (spojiti) s nekim ili dati ponudu za kupnju neke druge tvrtke. Prodaja, spajanje ili preuzimanje tvrtke je izuzetno ozbiljan i kompleksan proces koji gotovo uvijek ima dalekosežne posljedice. Stoga svatko tko razmišlja o kupnji, prodaji ili spajanju tvrtke, ili na bilo koji način može biti uključen u koji od tih procesa mora biti dobro pripremljen i educiran. Svrha ovog seminara je polaznicima objasniti cjelokupan proces prodaje, preuzimanja, spajanja ili pripajanja tvrtke. Polaznici će se educirati o ključnim i neophodnim elementima u tim procesima kao što su: duediligence, procjena vrijednosti, strukturiranje transakcije, modeli plaćanja, završno pregovaranje, post transakcijske aktivnosti, s osvrtima na uloge vlasnika, managera, savjetnika, te svih ostalih u procesu.

Namjena

Seminar je namijenjen vlasnicima i direktorima poduzeća, poduzetnicima, te svim osobama koje se žele temeljitije upoznati s procesom prodaje i akvizicije trgovačkih društava, kao i s metodama dubinskog snimanja, procjene vrijednosti društva, ta sa koracima i praktičnim primjerima uspješnih kupoprodajnih transakcija.

Način realizacije

Seminar je interaktivan te se provodi pomoću interaktivne prezentacije. Također se simulira cjelokupan kupoprodajni proces temeljen na stvarnoj transakciji.

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

I. Uvod

 • Jesu li ispravni motivi kupnje, prodaje ili spajanja?
 • Treba li prodati/kupiti ili tvrtkom upravljati na alternativan način?
 • Tko su potencijalni kupci, zašto?

II. Ključni čimbenici prodaje/kupnje tvrtke

 • Benchmarking
 • Duediligence
 • Procjena vrijednosti
 • Metode procjene vrijednosti
 • Strukturiranje transakcije
 • Evaluiranje ponude

III. Karakteristike transakcije

 • Tipovi preuzimanja i spajanja
 • Formetransakcije
 • Modeli plaćanja
 • Mentalni sklop menadžera/vlasnika

IV. Kako pregovarati i zaključiti transakciju

V. Post-transakcijske aktivnosti

VI. Kako se obraniti od preuzimanja

Predavač

Libor Weiser je izvršni direktor sa više od 18 godina iskustva u općem managementu, consultingu, i investicijskom bankarstvu. Trenutno je predsjednik Uprave Finesa Grupe koja objedinjuje više društava iz područja financija, investicija i consultinga. Karijeru je započeo na Varaždinskoj burzi, gdje je vodio projekte javnih dražbi te uvrštenja javnih dioničkih društava na burzu. Nakon toga dolazi u Podravsku banku i postaje direktor sektora za investicijsko bankarstvo, tu je realizirao niz projekata i ostvario značajan rast tržišnog udjela banke u segmentu investicijskog bankarstva. Karijeru nastavlja kao član Uprave Hita-vrijednosnica, gdje je bio odgovoran za usluge korporativnoga financiranja iM&A, duediligence i procjene vrijednosti. Vodio je projekt usklađenja sa Zakonom o tržištu kapitala i MFID direktivama Europske Unije, sudjelovao je i u konsolidaciji na tržištu kapitala spajanjem i pripajanjem brokerskih kuća.

U više navrata realizirao je izdavanje komercijalnih zapisa (ukupno 100 milijuna kuna) i izdavanje korporativnih obveznica (više desetaka mil €). Realizirao je i više desetaka projekata: mezzanine financiranja, financiranja podređenim dugom, preuzimanja, pripajanja, itd.. Ima dugogodišnje iskustvo u radu kreditnih odbora i odbora za ocjenu investicijskih projekata prilikom odobravanja financiranja. Vodio je niz projekata poslovnog i financijskog restrukturiranja.

Predsjednik je i član u više upravnih i nadzornih odbora, član je Programskog odbora Akademije Zagrebačke burze, te Odbora za mjere zaštite tržišta Zagrebačke burze. Položio je ispit za ovlaštenog brokera i investicijskog savjetnika.

Vrijeme

četvrtak, 14.6.2018. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1390,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Kako prodati vlastitu tvrtku (prodaja, spajanje ili preuzimanje tvrtke)
Vrijeme četvrtak, 14.6.2018. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.