Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Kako prodati vlastitu tvrtku (prodaja, spajanje ili preuzimanje tvrtke)

Predavač

Libor Weiser

Svrha seminara

Svaki vlasnik tvrtke, poduzetnik ili manager se može naći u situaciji da odluči prodati vlastitu tvrtku, udružiti se (spojiti) s nekim ili dati ponudu za kupnju neke druge tvrtke. Prodaja, spajanje ili preuzimanje tvrtke je izuzetno ozbiljan i kompleksan proces koji gotovo uvijek ima dalekosežne posljedice. Stoga svatko tko pomišlja o kupnji, prodaji ili spajanju tvrtke, ili na bilo koji način može biti uključen u koji od tih procesa mora biti dobro pripremljen i educiran. Svrha ovog seminara polaznicima objasniti cjelokupan proces prodaje, preuzimanja, spajanja ili pripajanja tvrtke. Polaznici će se educirati o ključnim i neophodnim elementima u tim procesima kao što su: duediligence, procjena vrijednosti, strukturiranje transakcije, modeli plaćanja, završno pregovaranje, post transakcijske aktivnosti, s osvrtima na uloge vlasnika, managera, savjetnika, te svih ostalih u procesu.

Namjena

Seminar je namijenjen vlasnicima i direktorima poduzeća, poduzetnicima, te svim osobama koje se žele temeljitije upoznati s procesom prodaje i akvizicije trgovačkih društava, kao i s metodama dubinskog snimanja, procjene vrijednosti društva, ta sa koracima i praktičnim primjerima uspješnih kupoprodajnih transakcija.

Način realizacije

Seminar je interaktivan te se provodi pomoću interaktivne prezentacije. Također se simulira cjelokupan kupoprodajni proces temeljen na stvarnoj transakciji.

Iz programa seminara

I. Uvod

 • Jesu li ispravni motivi kupnje, prodaje ili spajanja?
 • Treba li prodati/kupiti ili tvrtkom upravljati na alternativan način?
 • Tko su potencijalni kupci, zašto?

II. Ključni čimbenici prodaje/kupnje tvrtke

 • Benchmarking
 • Duediligence
 • Procjena vrijednosti
 • Metode procjene vrijednosti
 • Strukturiranje transakcije
 • Evaluiranje ponude

III. Karakteristike transakcije

 • Tipovi preuzimanja i spajanja
 • Formetransakcije
 • Modeli plaćanja
 • Mentalni sklop menadžera/vlasnika

IV. Kako pregovarati i zaključiti transakciju

V. Post-transakcijske aktivnosti

VI. Kako se obraniti od preuzimanja

Predavač

Libor Weiser je izvršni direktor sa više od 18 godina iskustva u općem managementu, consultingu, i investicijskom bankarstvu. Trenutno je predsjednik Uprave Finesa Grupe koja objedinjuje više društava iz područja financija, investicija i consultinga. Karijeru je započeo na Varaždinskoj burzi, gdje je vodio projekte javnih dražbi te uvrštenja javnih dioničkih društava na burzu. Nakon toga dolazi u Podravsku banku i postaje direktor sektora za investicijsko bankarstvo, tu je realizirao niz projekata i ostvario značajan rast tržišnog udjela banke u segmentu investicijskog bankarstva. Karijeru nastavlja kao član Uprave Hita-vrijednosnica, gdje je bio odgovoran za usluge korporativnoga financiranja iM&A, duediligence i procjene vrijednosti. Vodio je projekt usklađenja sa Zakonom o tržištu kapitala i MFID direktivama Europske Unije, sudjelovao je i u konsolidaciji na tržištu kapitala spajanjem i pripajanjem brokerskih kuća.

U više navrata realizirao je izdavanje komercijalnih zapisa (ukupno 100 milijuna kuna) i izdavanje korporativnih obveznica (više desetaka mil €). Realizirao je i više desetaka projekata:mezzanine financiranja, financiranja podređenim dugom, preuzimanja, pripajanja, itd.. Ima dugogodišnje iskustvo u radu kreditnih odbora i odbora za ocjenu investicijskih projekata prilikom odobravanja financiranja.Vodio je niz projekata poslovnog i financijskog restrukturiranja.

Predsjednik je i član u više upravnih i nadzornih odbora, član je Programskog odbora Akademije Zagrebačke burze, te Odbora za mjere zaštite tržišta Zagrebačke burze.

Položio je ispit za ovlaštenog brokera i investicijskog savjetnika.

Vrijeme

četvrtak, 14.6.2018. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1390,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Kako prodati vlastitu tvrtku (prodaja, spajanje ili preuzimanje tvrtke)
Vrijeme četvrtak, 14.6.2018. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
Fax
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba