Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Javni nastup

Predavač

Petra Švarc

Svrha seminara

Dobar javni nastup dugo se pamti, a loš još dulje. Stoga ćemo, uz nešto teorije i pregršt praktičnih vježbi učiti kako razviti samopouzdanje i kontrolu prilikom javnog nastupa te kako pobijediti tremu i strah. Sudionici radionice shvatit će važnost i moć dobre priče te će naučiti kako je ispričati. Na primjerima iz stvarnog života, naučit će razliku između dobrog i lošeg javnog nastupa.

Kako oblikovati poruku i kako je kvalitetno komunicirati? Kako osmisliti dobar govor i kako ga uspješno odaslati do željene publike? Što nikako ne činiti, kako izbjeći neugodne scenarije te kako njima upravljati ako se ipak dogode – samo su neki od dijelova ovog seminara.

Namjena

Radionica je namijenjena svima koji žele kvalitetno i uspješno javno govoriti. Na poslu, u školi, u svakodnevnom životu, često se od nas očekuje da nešto javno ili glasno prokomentiramo, da se na nešto osvrnemo, da se predstavimo, da prezentiramo, rezimiramo ili analiziramo. Ljudi koji se nađu pred takvim ili sličnim zadacima, često se nađu i u problemu. Ponekad zablokiraju, ne znaju o čemu bi govorili, ponekad se čini kao da prebiru po mislima i traže neko imaginarno uporište ili oslonac. Nekad djeluju zbunjeno i konfuzno. Ovaj je seminar zamišljen kako bi im u tome pomogao. Bilo da je riječ o učiteljici koja se obraća učenicima i/ili njihovim roditeljima, studentu koji se sprema održati prezentaciju pred kolegama i profesorom, zaposleniku koji će pokušati obraniti godišnji budžet ili direktoru koji se mora suočiti s nezadovoljnim radnicima.

Način realizacije

Predavanje s PPT prezentacijom i video isječcima; praktične vježbe.

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

I. Komunikacija

  • Retorika
  • Govor
  • Publika

II. Javni govor

  • Javni nastup u političkom okruženju
  • Javni nastup u poslovnom okruženju
  • Javni nastup u medijima

III. Javni nastup/govor

  • Priprema
  • Prezentacijske vještine
  • Trema i strah

IV. Dobar govornik

  • Primjeri dobrih govornika iz prošlosti i suvremenog života

Predavač

Petra Švarc karijeru je započela na Hrvatskom radiju – Radio Rijeci, gdje je radila kao novinarka i urednica. Nakon diplome na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (francuski i talijanski jezik i književnost), završava postdiplomski studij novinarstva i medija u Beču, na Europskoj novinarskoj akademiji. Po povratku u Hrvatsku, radi kao urednica u news agenciji Mediaservis, zatim na radiju Deutsche Welle u Bonnu. Potom „mijenja stranu“ i počinje raditi u Odjelu za odnose s javnošću Misije OESS-a u Hrvatskoj. Bila je i dio tima Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj koji je radio na implementaciji komunikacijske strategije EK o proširenju za područje Hrvatske. Karijeru nastavlja u korporativnim komunikacijama velikih tvrtki kao što su Holcim Hrvatska, Carlsberg i INA, gdje vodi odnose s javnošću. Danas vodi vlastitu tvrtku u kojoj se bavi svim oblicima komuniciranja, kreiranjem sadržaja i medijskim treninzima.

Vrijeme

četvrtak, 18.3.2021. od 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Westin, Kršnjavoga 1, Zagreb

Kotizacija

1490,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Javni nastup
Vrijeme četvrtak, 18.3.2021. od 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.