Mapa znanja

Otvoreni seminari

Naziv seminara

Dodatna prodaja - Cross selling

Predavač

Sanja Gomuzak

Svrha seminara

Prodaja je sama po sebi vrlo kompleksna, no kada bismo morali izdvojiti onaj najsloženiji dio to bi svakako bila dodatna prodaja. Mnoga istraživanja pokazuju da prodavači u samo 30 % slučajeva ponude dodatni proizvod kupcu. Iako je dodatni proizvod obično niže vrijednosti i odlično bi se trebao uklopiti u već kupljeno, dodatna prodaja bi ustvari trebala biti nešto potpuno jednostavno i izvedivo u 90% slučajeva kupnje.

Na seminaru ćemo riješiti misteriju zašto se dodatni proizvod tako rijetko nudi, zbog čega prodavači ne vole dodatnu prodaju i što zaista kupci misle o mudro i pravilno postavljenoj dodatnoj prodaji. A kada dobijemo odgovor na ta pitanja, same tehnike bit će samo točka na i na kraju priče. Dodatna prodaja u osnovi mora imati pravi stav prodavača o njoj. Ako toga nema, ona se neće dogoditi. A taj se stav često samo mora osvijestiti na pravi način.

Namjena

Ovaj seminar je namijenjen svim prodavačima koji se ne osjećaju ugodno jer moraju dodatno prodavati. Svakako je i za sve one koji već dodatno prodaju ali žele biti još uspješniji te žele s manje energije postići više. Svi koji žele biti mudriji prodavači koji ne uvaljuju kupcima nešto što im ne treba već pravilnim pristupom dodatno pomažu kupcu da kupi ono što mu treba.

Način realizacije

PPT prezentacija, vježbe.

Raspored seminara

I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara

Što se događa u glavi prodavača

  • Zašto ne volimo dodatnu prodaju?
  • Kakav je naš stav o dodatnoj prodaji?
  • Kako uz manje muke prodati dodatni proizvod?

Zašto nam je važna dodatna prodaja

  • Zašto je dobro prodati dodatni proizvod?
  • Kako kupac odlučuje o kupnji dodatnog proizvoda?
  • Koje pitanja mogu biti okidači za kupnju?
  • Kreiranje vlastite tehnike dodatne prodaje
  • Koliko samopouzdanje utječe na rezultat?

Predavač

Sanja Gomuzak, diplomirani ekonomist, trenerica komunikacijskih i prodajnih vještina. Većinu svog radnog petnaestogodišnjeg iskustva stekla je upravo na poslovima koji su bili usko vezani uz unapređenje prodaje i odnose s kupcima ili klijentima. Diplomirala je na Fakultetu za turistički menadžment u Opatiji upravo na temu kvalitete usluge.

Kao unapređivač prodaje radila je i za neke veće tvrtke poput Bavaria i Atlantic grupe. Za kvalitetu usluge specijalizirala se za vrijeme rada u Heraklei, agenciji za mystery shopping, prvoj takvoj u Hrvatskoj. U 12 godina koliko je tamo radila, od tajnice do direktorske pozicije sudjelovala je na mnogim projektima i istraživanjima odnosa između kupca i djelatnika. Na mjestu direktorice u 5 godina stekla je bogato iskustvo na području pregovaranja, prodaje, vođenja ljudi, organizacije projekata istraživanja i edukacija.

Dodatno je završila i NLP leadership akademiju kako bi još bolje naučila kako ljudi funkcioniraju te zbog čega dolazi do određenih obrazaca ponašanja te kako ih mijenjati. Kao certificirani coach koristi mnoge metode u kreativnim radionicama za unapređenje kvalitete usluge za mnoge poznate tvrtke.

Vrijeme

četvrtak, 8.2.2018. do 9:00 do 16:00

Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija

1390,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

On-line prijava na seminar

Naziv seminara Dodatna prodaja - Cross selling
Vrijeme četvrtak, 8.2.2018. do 9:00 do 16:00

Ime i prezime
Dodajte sudionika
Tvrtka / udruga / institucija
Adresa
Mjesto i poštanski broj
Telefon
E-mail
OIB TVRTKE
Kontakt osoba
Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila u marketinške svrhe.