Mapa znanja

Bagatin akademija - moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

1.12.2016. 10:30:00

Zagreb, 28. studenog 2016. godine – Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je u subotu, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

Time je projekt Bagatin Akademije, podržan od strane Predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske komore medicinskih sestara, započeo s modernim edukacijama za zdravstvene i sa zdravstvom povezane djelatnike.

Više od 100 sudionika okupilo se u čak šest paralelnih radionica koje su održali najbolji hrvatski treneri i edukatori: Danijel Bičanić, Mladen Jančić, Jasmin Ibrahimović, Tomislav Bekec, Matej Sakoman i Domagoj Lipošinović, a sudionici su imali priliku uživati i u dijeljenju znanja britanskog stručnjaka za kvalitetu Jona Thedhama, dr. sc. Slavka Sakomana, pshologinje Tanje Prekodravac te psihologa Borisa Blažinića. Izvrsni treneri i predavači na jednom su mjestu educirali medicinske djelatnike o temama leadershipa, komunikacije, upravljanja stresom, prepoznavanja tipova klijenata, prodajnim i prezentacijskim vještinama te kvaliteti usluge.

Dr. sc. Trpimir Goluža, Predsjednik Hrvatske liječničke komore, prepoznao je Akademiju kao dodanu vrijednost zdravstvu i društvu općenito te svima prisutnima, ali i budućim sudionicima, poručio: „Vjerujem da će ova Akademija unaprijediti kvalitetu zdravstvene usluge u Hrvatskoj. Naime, ove meke vještine poprilično su zanemarene i na njih se često gleda s podsmijehom, a pružanje kvalitetne usluge je nemoguće bez ulaganja upravo u ta znanja i vještine. Današnju edukaciju smatram pravim korakom u podizanju vrijednosti cijelog zdravstvenog sustava i polaznicima želim puno uspjeha u usvajanju vještina koje će kasnije prenositi i svojim kolegama na radnom mjestu.“

Program prvog modula Hrvatska liječnička komora podržala je dodjelom 20 bodova za aktivne i 15 bodova za pasivne sudionike, a Hrvatska komora medicinskih sestara s 11, odnosno, 7 bodova. Projekt podržavaju i edukacijske kuće Resisto, Janus PIM i Mapa znanja, a vrijednost su prepoznali i Moj Posao, časopis Poduzetnik te Dental Tribune.

Svojim dolaskom podršku Akademiji dao je i mr.sc. Damir Jurinović, zastupnik grada Zagreba, koji je utvrdio da uvijek postoji još nešto što se može dati pacijentu i klijentu kao dodana vrijednost te da liječnici trebaju držati korak s vremenom. „Nešto što je sada realnost, za godinu dana više neće vrijediti. Doći će novi izazovi, nove problematike. Liječnici trebaju biti spremni stvarati nove vrijednosti u stalno promjenjivom okruženju. Dolaskom ovdje pokazali ste da ne želite stajati na mjestu, da želite biti drugačiji.“

Voditelj projekta Bagatin Akademije, trener i psiholog Matej Sakoman, izrazio je zadovoljstvo odazivom hrvatskih liječnika i profesionalaca u zdravstvu na Akademiju, što pokazuje da su ovakve radionice i edukacije prijeko potrebne za unaprjeđenje i održavanje svjetskog standarda kvalitete usluge hrvatskog zdravstva. Potrebno je educirati klinike i stručnjake u znanjima izvan područja struke - poput mekih vještina.

Ovo je tek početak dugoročne priče izgradnje još kvalitetnijeg hrvatskog zdravstvenog sustava, a nove prilike za učenje pružit će se uskoro. Pozivamo sve liječnike, ljekarnike, medicinske sestre, psihologe, poduzetnike u zdravstvu te sve ostale djelatnike u zdravstvu da se priključe jednom od sljedećih modula u 2017. godini: 28. siječnja, 25. veljače, 25. ožujka, 22. travnja te 27. svibnja.